Berichtdetails

TIJDLIJN JONGE DUIVEN
13-6-2018

Goedendag

Laten we er van uitgaan dat de jonge duiven vluchten beginnen op 28 Juli, althans dat is hier in Friesland. Onze eerste africhting vlucht voor de jongen is 30 Juni. U kunt dan uw eigen schema een beetje bijstellen naar uw programma.

dus 30 Juni Africhting vlucht afdeling voor jonge duiven en 

28 Juli eerste punten vlucht jonge duiven. Is het bij u anders? geen probleem, gewoon tijdlijn even aanpassen.

Ik noem hier dus maandag 11 Juni als mijn opstart datum( echte opstart naar de jonge duiven vluchten)

4 of 5 Juni heb ik de jonge duiven laten onderzoeken door de duivendokter, in mijn geval NANNE WOLFF, A omdat hij goed is, B omdat hij zeer dicht bij zijn praktijk heeft. Waarschijnlijk gaat hij dan een geel kuur adviseren, meestal is dat zijn opstartplan. Ik geef niets als hij geen geel vind, vind hij het wel dan een Begamagix twee dagen achter elkaar, die vind ik persoonlijk beter dan de capsules.

11 Juni tot en met 17 Juni CLEAN BALANCE door het water. Dit is een geweldig product wat de duiven "terug zuiver zet" zoals de Belgen zo mooi zeggen.

van 18 Juni tot en met 1 Juli krijgen de duiven LTW door het water, ja ook dus gewoon op de dag van inmanden op 28 Juni en thuiskomst 29 Juni. Deze LTW ( Luchtwegen, Traininglust, en Weerstand), de naam zegt het al, laat duiven trainen als gekken, geeft ze lucht en weerstand, duiven zijn ook duidelijk minder vatbaar.

Heeft u de duiven verduisterd of niet, maakt voor het schema niets uit. Zijn het vroege of late jongen? maakt voor het schema niets uit. Fond of Vitesse? maakt voor het schema niets uit

In het schema jonge duiven krijgen ze iedere woensdag CVS door het water, ook in de opstart kuur. CVS zijn geweldige Vitaminen, ze brengen de zon op uw hok en in de koppies van de jongen. Vraag: JA, CVS gaat DOOR de LTW.

Omdat jonge duiven vatbaar zijn voor Colie is het zeer verstandig om ( nu al) om de dag COLICONTROL over het voer te doen, ik doe het in ieder geval altijd op maandag en woensdag omdat ik dan OLYMPIC MG MIX over het voer doe. Ik gebruik dan de COLICONTROL als plakmiddel, ik verhoog de aantal ml dan flink anders heb ik te weinig plak middel voor de OLYMPIC MG mix. Wanneer u toch problemen krijgt met dunne mest of andere darm problemen, gebruik colicontrol ! Maar let op het is GEEN genees middel, soms moet de dierenarts ingrijpen. En tegen een virus wat vaak gelijk met Coli komt kunt u weinig tot niets doen, maar hou dan in ieder geval de coli onder controle.

Vanaf nu, dus ook in het schema en tijdens de vluchten, IEDERE MAANDAG EN WOENSDAG Olympic MG Mix over het voer, dit is een mix met de beste dierlijke eiwitten, Calcium en magnesium en vitaminen. De spieren zullen beter bestand zijn tegen overbelasting( scheefvliegen)

Na 1 JULI bent u gereed met de opstart kuur( bij de oude duiven is deze meestal begin Maart), u heeft u duiven gezond en krijgt hopelijk geen problemen met de nieuwe virussen.

___________________________________________

Vanaf Maandag 2 JULI gaan we beginnen met het zeer simpele schema( omdat het steeds het zelfde is). En Ja, duur??? De jongen zijn uw toekomst, volgend jaar zijn het jaarlingen, en trek de medicatie die u altijd gag eens af van dit BEUTE BEDRAG.

Maandag(2 Juli) LTW door het water en Olympic MG Mix met colicontrol over het voer( heeft u nooit last van Colie dan gelijk beginnen met LECITHINE olie als aanplak middel voor de MG Mix)

Dinsdag LTW door het water

Woensdag LTW en CVS door het water, en Olympic MG mix met Colicontrol of de olie over het voer

Donderdag ELECTROBOOST door het water( bij de jonge mega belangrijk)

Vrijdag Electroboost door het water( ja gewoon op de dag van inmanden), en als u het kunt opbrengen de jongen druppelen in de ogen bij inmanden.

Zaterdag bij thuiskomst CLEAN BALANCE door het water, avond even oog druppelen en laatkomers een Herstel power caps opsteken

Zondag CLEAN BALANCE door het water.

_______________________________________

Dit schema houd u gewoon iedere week vol, en geef de moed niet op als er jongen weg blijven, de thuiskomers zijn de toekomst, dus laat u niet de "teugels vieren"

Wanneer de twee nachten mand komen voor de jonge duiven is het schema gewoon gelijk, èèn verschil dat ze op donderdag een Herstel-Power caps krijgen( hier bij inmanden gelijk met druppelen). En de woensdag voor de eerste twee nacht mand de Colicontrol vervangen door de Beute Lecithine olie.

_______________________________________

Geef de jonge duiven iedere week een bad !! of twee keer zelfs, steeds met Beute Badzout voor de WELLNESS frisse kopjes. En geef de jongen ook iedere dag verse BEUTE BAK, ik doe het iedere dag BEHALVE VRIJDAG. Als u de Beute bak geeft hoeft u geen los grit, roodsteen, mineralen, schelpjes en of maagkiezel te geven, de BEUTE BAK is compleet.

_____________________________________

Pak uw jongen eens wat vaker in de handen, en schrijf dingen op. Over het algemeen zijn iets kleinere duiven beter voor verdere afstanden. De grootsen zijn meestal Vitesse duiven. Hebben die grotere duiven ook nog een lange ARM speel ze dan niet te ver als ze het goed doen, u kunt ze zomaar kwijt spelen op de fond. Kleinere compacte duifjes met erg korte arm( de vleugel trilt dan ook vaak) zijn in de toekomst vaak uw beteren als het lang vliegen is of zwaar gaat.

En EVEN OPLETTEN: Wanneer uw jongen in de rui zijn, en ze hebben enige pennen gestoten... beoordeel ze dan niet te streng op stuit en rug !! Het zijn TIENERS, en die zien er soms niet uit, geen kinderen meer maar zeker ook geen volwassene. Dus bekijkt u duiven op uiterlijk? Bij het spenen of naar de rui geeft het eerlijkste beeld.

____________________________________

Als het kan de jongen na de eerste PUNTENVLUCHT uit roken met koudijs droogontsmetter, tegen 22.00 uur in het hok zetten, schuiven dicht en zondag ochtend ventileren, wanneerr veel jongen nog weg zijn dan natuurlijk zondag avond pas.

Laat uw duiven zo nu en dan onderzoeken door een duiven dokter, vergeet niet, hij moet er ook van leven, maar zal altijd de waarheid vertellen, hebben ze geen GEEL dan zegt hij SCHOON !! Heeft u geen tijd voor een duiven dokter dan misschien iedere drie weken een BELGA MAGIX, hier niet, maar ik ga naar WOLFF(Duiven dokter)

Kan zijn dat ik dit schema nog iets bij werk, maar print het even uit !!

Terug