Berichtdetails

DINSDAG DE 6E NOVEMBER
6-11-2018

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Vandaag al mijn eigen kweek duivinnen maar eens bekeken, allemaal in de mand, willem zoals gewoonlijk een lijstje er bij gepakt, en keuren maar.

Het bleken 38 stuks te zijn. Te veel dus. Maar ja, welke zouden er uit moeten?? slechten zitten er niet tussen, ook geen matige duiven, alleen goed tot zeer goed van bouw. Zou ook niet best zijn als er op mijn hok slecht gemaakte duiven zouden zitten.

Vorige week de kweek doffers bekeken en gelijk een worm en coccidiose tablet opgestoken, vandaag dus de duivinnen ook maar.

Hadden ze wat? neen, niks in de mest maar ik gooi er wel eens een vreemde duif bij en wilde dit jaar NIET VOOR VERRASSINGEN komen te staan. Dus geel kuur, trimsulfa kuur, worm tablet en coccidiose tablet ( alles bij de kwekers).

De duivinnen zagen er trouwenjs geweldig uit, èèn stond me niet aan, was een gekregen duif, die gaat terug naar de fokkler. Deze duivin heeft een wat te slappe/slechte rug.

Afgelopen weekend in Kalmthout geweest, diverse bekende spelers gezien, gesproken en hun duiven mogen bekijken. Twee ongelovige spelers waren er bij, vonden het na dien geweldig, en waren zeer te spreken over de kennis( hun woorden). Wim Coel had een rode duif mee, ik zei, het lijkt wel een Hermans van Frits Smit.... De dag erna las ik op zijn facebook dat het een rechtstreekse was van ... Frits Smit.

Vorige week heb ik wat aandacht gegeven aan eerlijk spel, is niet goed bevallen... Toch nogal wat gezeur gehad over MIJN MENING.

En ik lees in de wandelgangen nogal wat over het NPO bestuur van nu, de Secties en andere "nieuwe" zaken. Ik sta achter het NPO bestuur !! Deze , die we nu hebben zijn ECHT MET DE SPORT BEZIG !! , Laat ze hun werk doen ! Sta achter hun !!! , ik zie dat er nu al afdelingen weer proberen hun eigen koers te varen, ik zie zelfs zeer schadelijke dingen ontstaan voor de duivensport in deze afdelingen. GA NU EENS ACHTER DIT NPO BESTUUR STAAN. Met zijn allen de schouders er onder.  Vraag aan uw club bestuur of ze alle papieren van de afdeling mogen inzien. Het NPO heeft namelijk nogal wat info naar de afdelingen laten gaan... maar er zijn er die het achter houden voor u DE LEDEN. 

We hebben een nationale bond, die zijn VOOR U BEZIG. , niet voor hun zelf,maar voor U en ONS. 

Hou het in de gaten.

Later meer

 

Terug