Berichtdetails

EEN GEWELDIG WEEKEND
4-12-2018

Goedendag iedereen,

afgelopen zaterdag en zondag waren de nationale dagen te Nieuwegein. Het was erg druk en prima opgezet. We kunnen het niet vergelijken met de voorjaarsbeurs hoor, mij lange na niet. Maar het heeft ook een andere insteek. Hier is er aandacht voor de kampioenen en terug kijken op het afgelopen seizoen, en de voorjaarsbeurs is meer voor het komende vlieg jaar. Dus voeding, medicatie en andere "seizoen" producten.

In de Beute stand was het wederom drukker, ieder jaar meer mensen die goed zijn met de Beute lijn en of selectie, echt tientallen bedankjes mogen ontvangen, leuk natuurlijk. Zeer bekende spelers kwamen even aan, soms over de LTW en soms al over de olie capsules van 2019 ! , iedereen wil ze hebben, maar ze zijn er nog niet, vers gemaakt eind januari, begin februari dat ze vers voor u gereed liggen op de voorjaarsbeurs.

Op zaterdag kreeg ik BEAU in de stand, de super duivin van R & L Traas, vorig jaar mocht ik haar lenen met gelijk een 1e prijswinnaar ( 1e afdeling) er uit. Nu mocht Beau weer mee naar wilhelminaoord, de eerste twee jongen gaan terug naar Zeeland.

Voor combinatie De Reijcke-Schieman had ik een ingeteelde Vechtmachine meegebracht, ik kreeg vorig jaar een halfbroer en een dochter van hun Gabrielle. Die dochter Gabrielle is zus van Patrick die bij Vandenabeele verkocht is voor 90.000. 

En ook voor de combinatie Van Schaik-Roodbeen uit Opheusden had ik een ingeteelde Vechtmachine meegenomen. Van deze combinatie gaan we veel horen in de toekomst, wat een fanatieke mannen.

De Ladies-leage die op deze beurs hun geboorte kreeg IS EEN MEGA SUCCES. Duizenden roze ringen werden reeds besteld( de duiven krijgen een roze ring om en een roze chipring), en gaan tegen elkaar spelen, natuurlijk ieder in zijn eigen club en afdeling maar door goede filtering kan het toch tegen elkaar met kampioenschappen.

De stand van Olympiade duiven was geweldig om te zien, Ruud Moes en zijn team hadden het geweldig voor elkaar, alle top duiven zaten er. Iedereen deed mee, dure verzekering per duif, bewaking etc. Iedereen kon nu die toppers zelf zien. Jammer dat twee liefhebbers niet kwamen opdagen met hun duiven... dus twee lege kooitjes. Maar alle bekenden waren er, ook de Koopman en Verkerk duiven waren er gewoon KLASSE.

De keuring bij de standaard duiven ging niet goed hoorde ik, boze gezichten , dat moet echt anders, maar ja dat zeggen we al jaren. Oving en zoon waren zelfs gewoon kwaad en komen misschien niet weer. Dat kan niet mensen, goed regelen of niet regelen.

Ook op de feestavond ging hier en daar wat fout, voor een grote sponser met zijn team zou er een taxi zijn, kwam niet, moesten zelf maar taxi pakken later en kwamen in een zaal waar geen plaats voor hun was, achteraf stoeltjes en zittend in het loop pad voor het eten, dat moet ook anders ! Goed regelen of niet regelen. Laat mensen het oppakken die het kunnen. Jannes Mulder de man achter de Margjes-hoeve en winnaar van de prijs van het npo voor beste idee had geen bandje om te eten...  Al met al geen grote fouten hoor, maar slordig en met de OLYMPIADE van 2023 in het verschiet moeten de puntjes op de I.

En dat er ook nog een handgemeen was op de beurs zelf.... schaam je !! 

Al met al een goed weekende met veel volk, maar het moet beter gedaan worden, Goede mensen op de goede plekken, Regelaars als o.a  Ruud Moes, Pieter Kos en Jannes Mulder moet je het in handen geven. We zijn duivenland nummer 1 laten we dat nu eens zien aan de wereld dan? 

later meer

 

Terug