Berichtdetails

9 JANUARI DAGBOEK
9-1-2019

Goedemorgen iedereen

De vliegers voor 2019 en dat zijn op dit ogenblik nog 28 koppels beginnen lekker op eieren te komen. ze zijn zondag de 30e december gekoppeld. Alle koppels hebben hun eigen bak, het gaat geweldig. Andere jaren nam ik er minder tijd voor en waren er wel eens duiven die niet wilden of vochten. Zelfs wel een koppel wat op de grond ging omdat ze geen kans hadden tegen een oude doffer die meerdere bakken had. Maar nu dit jaar heb ik het heel anders aangepakt, ben de hele dag thuis en kan dus alles sturen zoals ik wil.

Ik had eerst 27 doffers en 31 duivinnen... maar de 118 van 2018 bleek toch echt een doffer, pas bij het koppelen liet hij zich zien.

De oude doffers van voor 2018 en dat zijn er 10 hebben hun eigen bak behouden. Enkele zou ik nu hoger kunnen plaatsen maar ik geef liever een fanatieke jaarling de kans in de hoogste bakken. De beste oude doffers gaan naar de kweek( bijna ieder jaar) en dan blijven de "gewone"nog even zitten.

Bij de vliegers zijn er 18 jonge doffers en 18 jonge duivinnen. De beste vliegers van 2018 zijn weer naar de kweek, ik laat ze niet meer buiten. vorig jaar het roofvogel geweld mijn toppers opgegeten, dus dit jaar de 811, 929,734,818en  004 naar de kweek. de jonge doffers met teletekst zijn wel blijven zitten. 

Vanmorgen met een zeer bekende duiven kampioen gesproken, ook hij gaat over op de Beute producten. De afgelopen twee jaar had hij diverse hokken getest bij hem zelf, en elke keer was het hok met de Beute producten de beste in prijsperentage en eerste prijzen.

Van een belgisch trekpaard maak je geen renpaard al geef je 5 kilo mg mix maar als u redelijke tot goede duiven hebt gaat het aanzienlijk beter met Beute producten, Beute systeem en Beute selectie.

We zijn nu het jonge duiven hok aan het gereed maken voor 2019, er komen winterjongen van Hans en Evert Jan Eijerkamp, geweldig blij mee. Mijn eigen duiven zijn 29/30 december samen gezet dus een maandje later. 

Van de kwekers gaan dit jaar ook enkelen naar de vliegers. Ik heb de mindere vliegers en of de vreemden tegen elkaar gezet, hier komen andere eieren onder.

Van de toppers wil ik dit jaar toch eens meer jongen dan 2, jaren vertel ik een ieder hoe het moet en nu ga ik het zelf ook doen: OVERLEGGEN, Willem de Bruijn zei me, je wilt jongen van je besten toch? OVERLEGGEN !!! en dat ga ik doen, niet of minder denken aan de duif en zielig..... gewoon jongen uit je besten dus overleggen.

Terug