Berichtdetails

DONDERDAG DE 10E
10-1-2019

Goedenmorgen iedereen,

Ik kom net uit het hok van de vliegers, bijna alles zit op eitjes, het is bijna niet te bevatten hoe goed ze er op staan.

Dit jaar ook geen enkel gevecht bij de vliegers omdat ik het anders deed dan andere jaren.. Ik deed mijn best dit jaar ! Oude duiven even opgesloten, jonge doffers hun bak laten kiezen uit de lege bakken, goed opletten met koppelen en er aandacht aan schenken.

En de vliegers ook precies !! zo zetten als dat ik ze wil, geen "vrije paring". Alles is gelukt.

Ik zal volgende week weer eens een bezoekje brengen aan dokter Wolff, het nieuwe jaar is begonnen en alles staat en valt straks met gezonde duiven, dus wil dit jaar nog meer aandacht aan gezondheid geven. 

Ik ga vanaf 1 Maart elke drie weken naar Nanne Wolff, dat laat ik in plannen bij mijn eerste bezoek, zelfde dag, zelfde tijd. Maar nu aankomende week vast een keer wat duiven laten zien, en vast afspraken maken over enten van oude en jonge duiven.

De laatste jaren zijn er wat problemen hier en daar met dode jongen, virussen zeggen ze. Ik wil graag horen wat voor advies Nanne me geeft. 

Bij dokter van der Sluis zeggen ze enten tegen diverse virussen en meerdere malen. Bij de Weerd zeggen ze enten tegen paramixo gelijk bij spenen en zes weken later nogmaals maar dan gelijk met pokken.

Dus ik wil graag de mening van Nanne horen omdat dat de man is die ze gaat enten.

Ik wil dit jaar, omdat ik tijd heb me meer inzetten voor gezonde jongen en het enten. De Beute producten kunnen veel en zijn ook mega belangrijk, maar beschermen tegen een virus kunnen ze niet. En als je er zo veel tijd in stopt, wil ik niet dat het ergens mis kan gaan.

Zo heb ik ook op advies van de praktijk van der Sluis ( Gobel) de kwekers twee maal een worm tablet opgestoken, ik deed het nooit, maar omdat ik regelmatig eens een vreemde duif bij zet, was het volgens Stephan niet onverstandig.

Twee dagen na de eerste worm tablet het hok extra schoon gemaakt zo ook naar de tweede tablet( om herbesmetting te voorkomen)

Nu volgende week dus een groot onderzoek bij Nanne Wolff, om alles uit te sluiten. 6 kwekers mee en 6 vliegers en groot mest onderzoek.

Ik denk dat hij niets gaat vinden, maar wil het 100% zeker weten.

Tot morgen iedereen.

 

Terug