Berichtdetails

DONDERDAG DE 18E
18-4-2019

Goedendag iedereen,

wat een geweldig mooi weer he. Zal zaterdag ook zo een mooi weer vlucht worden, beetje wind op kop, iets meer oost, dus we weten nu al waar de eerste prijzen vallen, en wie er mooie series gaat pakken.

Ach je moet uitslagen kunnen lezen zeggen ze wel eens, als er hier in Friesland Oost tot zuidoost in de wind zit hebben ze in de polder, de rechte lijn naar boven en daar westelijk van de mooiste uitslagen, men spreekt dan over de gehele afdeling.. dat is natuurlijk niet zo. Het oosten doet dan niet mee eigenlijk. Is er west in de wind dan spreekt men daar niet over de afdeling maar alleen over samenspel of zelfs club. Maar doen wij aan de oostzijde niet het zaelfde? ja natuurlijk. Als de wind Noordwest blaast, of iets meer nog naar Noord/Noordwest, dan vallen de vroege prijzen en series hier in de omgeving. Het gewoon toegeven is wel moeilijk voor velen.

Duivensport is toch een rare sport, liefhebbers die vroeg zitten melden op de meldsite van de Blauwband, ook met africhting vluchten, zitten ze niet zo vroeg dan praten ze over kinder vluchtjes of welke term dan ook. Afgelopen zaterdag hadden wij geen vlucht, bij vele liefhebbers hier las ik dat het een goede keuze was en veel te koud. Toen het later bij alle afdelingen gewoon geweldig ging, draaiden ze om en klaagden ze over: Waarom wij niet? en toch een vlucht minder voor de nationale kampioenschappen.. tja duiven mensen, veel zitten nog in de ikke ikke tijd.

Van de week had ik een mooie voerbak op mijn facebook pagina staan, gemaakt door Jan Pronk en Cees Nagel, was een idee voor liefhebbers die door omstandigheden niet kunnen voeren op de gewenste tijden door werken of lichamelijke ongemakken. Een prachtig systeem, of je het nu koopt of niet koopt, voor sommige liefhebbers die werken, een jong gezin of juist niet zo goed uit de voeten kunnen ... En toch is er weer zo een negatieve zeur, die zegt je moet zelf voeren, uit het handje, en tijd voor nemen etc. Die het dus een belachelijk systeem vind... Hij gaat voorbij aan het feit dat het voor hem niks is, hij zit de hele dag thuis, maar die mensen die werken, of met hun gezin een dagje of weekend weg gaan? daar kijkt hij niet na. rare mensen in de duivensport.

As zaterdag zullen er weer 57 duiven mee gaan denk ik, gewoon het zelfde groepje. Over enkele weken gaan er steeds meer afvallen hoor, gewoon omdat ze niet goed genoeg zijn. Op de korte afstanden kunnen alle duiven thuis komen natuurlijk, en zelfs de meest matig gemaakte duif kan vroege prijzen winnen op die korte vluchten, maar straks als het langer vliegen is qua uren gaan er steeds meer afhaken. De tweede helft van het jaar worden de kampioenen van de korte afstand steeds stiller. Als ik nu zaterdag geen eerste speel of vroege duiven heb, krijg ik een paar berichtjes... als straks op de eendaagse fond deze mensen een uur achter me aanzitten of niet mee doen.. krijg ik geen berichtjes. Je kunt er de klok op gelijk zetten hahaha. 

Gisteren zag ik een prachtig filmpje van Eijerkamp gemaakt door Falco Ebben. Op youtube. zie ik heel veel likes, ofwel duimpjes omhoog, maar er waren toch een aantal duimpjes naar onder.. ofwel vind het niet leuk. Jaloerse mensen, die het niet kunnen zien dat er een mooi filmpje is gemaakt over een topduif van een commercieel hok. Ik kan er met mijn kop niet bij. Hoe kun je als duivenman of vrouw nu een NIET LIKE knopje indrukken? pppffff 

 

Terug