Berichtdetails

ZONDAG DE 19E MEI
19-5-2019

Goedendag iedereen,

U heeft vast naar het songfestival gekeken, ik ook. De gemiddelde kwaliteit was natuurlijk enorm slecht. Ik denk wel eens: ben ik de enige die het ziet? , er zijn in ieder land toch kenners op muziek gebied, er is toch in ieder land wel een normaal lied te maken met een persoon die kan zingen. Er waren drie of zo dat ik dacht, ja dat zou het kunnen zijn. En dan die landen buiten europa, wat heeft israel en australie nu met Europa te maken? zal allemaal wel vriendjes onder elkaar zijn. Ik ging dus naar bed tegen 02.00 uur, na alles te hebben gezien. Tegen 05.00 uur dacht ik: ik moet toch maar eens gaan slapen, nog geen oog dicht gedaan. en om 07.30 uur stond ik er weer naast, de jongen los gelaten rond 08.00 uur. en de ouden in bad. De oude duiven gisteren gevlogen, wilden weer graag in bad, met zijn allen drie hoog, prachtig gezicht.

Tegen 10.00 uur kwam Jim de 16 jarige uit Kallenkote, wat een extreem nette jongen. Als je jeugd op tv ziet of in de stad soms denk je waar moet dat heen. En dan komt Jim... iedere zondag ochtend stipt 10.00 uur. Eerst koffie en de vlucht even bespreken van gisteren. Jim was niet zo tevreden, na twee weken bij de eerste 15 was hij nu duidelijk te laat. Maar zegt hij dan: ben ook nog maar net begonnen en de oude duiven waarmee ik speel(12) zijn lang niet van bouw als de jongen 2019. Maar zegt Jim verder: ik zie het als leren, proberen toch in de punten te komen, en dan in de toekomst de betere duiven op de hokken. Ervaring op doen is belangrijk zegt Jim, je moet het toch veelal zelf doen, en dan volgend jaar en de jaren er op minder fouten maken en met betere duiven spelen.

Ondertussen zit hij in het computer team van de club, hij maakt filmpjes voor het NPO, is bezigt met andere jeugd aan het helpen... 16 jaar. Geweldig toch.

En kijk nu eens naar die andere jeugd, Frederik en Jan Willem Dekker, Stef Bals, Maarten Huismans, de gebroeders Homma allemaal nette goed opgeleide jonge mannen met geweldige prestaties, dat kan wel eens de toekomst van onze sport zijn. En enkelen daarvan helpen anderen ook al weer, die nog jonger zijn. Knap hoor. Paar weken geleden een appje van Frederik: gert Jan ik heb enkele prachtige fondjongen liggen, ouders zelf aangekocht bij en uit de besten, wie kan ik er blij mee maken? Ik zeg ook nog: Kun je die niet verkopen? Oh, ja hoor er is wel vraag, maar als jij nu iemand weet die er blij van gaat worden is dat toch meer van waarde... ONGELOFELIJK. Dat zie ik sommige bekenden of zeg maar bijna niemand doen, mij een berichtje sturen met wie kan ik blij maken met kleinkinderen van 1e nationaal duiven...  Ik wist wel mensen, dus zijn jongen zitten nu bij iemand die er erg blij van is geworden.

Straks even verder, even de zus van mijn vader halen voor een middag hier in de tuin. Ze zijn er nu nog.

Terug