Berichtdetails

ZATERDAG DE 3E AUGUSTUS
3-8-2019

Goedendag iedereen,

Vandaag een vlucht gehad vanuit Den Bosch. Toen de duiven gelost werden was er volgend een bewoner van de stad geen heldere lucht, hij noemde het zwaar bewolkt.

We hadden er een flinke koppel mee, 87 stuks maar liefst.  Waarvan 52 jonge duiven. De rest dus de ouden, die niet op Vierzon zijn en die de chip nog om hebben.

De eerste duif arriveerde om 10.54 uur het was gelijk de 1e getekende, en dat heb ik volgens mij dit jaar nog niet gehad. Deze Isabel kleurige doffer heeft een bak op de vloer en met zijn duivin is hij de hele tijd beziog de vierkante meter voor zijn bak schoon te vegen. Op zijn neus zit een grote wond van het vechten. Maar nu was hij dus in staat om de 1e te vliegen hier in de club en ongeveer de 8e van de lossing.

Zijn vader is een zoon van de Euro zelf x Royal Blue. Zijn moeder is een dochter van Olympic Leo x Barbara uit Olympic Vivian.

De tweede duif die arriveerde was een oude duivin van 2017. Wat opviel was dat de ouden eerst veel beter kwamen, die kennen het weggetje en kunnen omgaan met donker weer.

Gelukkig zijn wel alle duiven thuis, nu wachten op die van Vierzon, die zouden tegen 18/18.15 uur moeten vallen. Hier 5 mee, misschien een beetje geluk en 1 kunnen draaien, ik schat hier tegen 18.30/18.40 uur.

Terug