Berichtdetails

VRIJDAG DE 9E
9-8-2019

Goedemorgen iedereen,

Let op uw jonge duiven, er zijn weer veel oog problemen, dus begin vast met druppelen met de Beute oogdruppels.

En de vluchten met de jonge duiven gaan nu verder en verder, hou hun gewicht in de gaten, geef ze ook twee a drie keer in de week Olympic MG Mix over het voer met Lecithine olie.

Zorg bij thuiskomst voor een natuurlijke ontsmetting met Clean Balance

Hier zijn gisteren 50 duiven in de manden gedaan voor een midfondvlucht. Er waren in de club ongeveer 235 jongen. De meesten zullen vanavond wel gaan op de natour.

Hier gaan vanavond de ouden lekker in de mand, iemand vroeg wat doe je met de eitjes? of ik die warm hield, nee in principe niet, ik sluit het hok goed af, en laat alles gewoon liggen, een nachtje koud blijkt hier toch steeds goed te gaan( door het warme hok denk ik).

Ze worden natuurlijk erg kaal nu, sommige duiven zijn weken niet mee geweest, en dan begint de rui echt hoor. De duiven van Vierzon gaan denk ik ook weer gewoon mee, maar alleen als ze er goed opstaan, ik speel geen duif als hij niet top is. Op de natour maakt het niet zo veel maar tijdens de gewone vluchten zoek ik ze echt uit hoor.

Afgelopen zaterdag dus Vierzon, dan zie je echt grote verschillen, ook hier in het NIC, sommige hebben alles thuis, anderen gaan er onderdoor of bijna, en sommige hebben maar een paar thuis. In Wolvega zag ik dat ze de andere dag nog moesten doorklokken. De laatste van vorige week was mijn eerste getekende, die gaat vanavond niet mee, heeft een tik gehad onderweg, en is mijn belofte voor de toekomst, dus rustig aan.

Er zijn ook weer weel hokken met pokken, ik heb er al weer velen gezien hoor. Opvallend dit jaar de meeste in de bek en niet aan de buitenzijde, raar maar waar. Diverse liefhebbers zien het dan niet eens, maar als een duif te laat komt , of is wat licht.. kijk hem eens in de bek. 

Het is een virus, ze zijn al eerder besmet, dus heeft u er èèn, de rest komt ook nog wel hoor. 

Iedereen succes dit weekend, zaterdag wind, zondag beter begreep ik, maar dat kan eigenlijk niet meer, we hebben al haast meer zondag vluchten gehad dan zaterdag. En op zondag vliegen is hier nogal een probleem. 

Terug