Berichtdetails

VRIJDAG DE 16E
16-8-2019

Goedendag iedereen,

Vandaag vrijdag dus de vlucht gehad vanuit Deurne. Omdat er geen duiven in de lucht zaten kwamen ze natuurlijk geweldig goed.

Ach ik zat gewoon naar het noorden en noordwesten te kijken, ze moeten hier eigenlijk vanuit Steenwijk komen, maar door de trek , massa en wind komen ze van de andere kant, althans de meesten, Een duif die top zit, en op afstand komt heus van de goede kant, maar zo een kort vluchtje en dan wind er bij, dan schiet hij door. Ik had het er eergister nog over met misschien wel de beste speler van Belgie Kurt Platteeuw, over ligging en trek. Hoe verder je woont hoe gemiddeld beter je zit. En dan vooral met snellere vluchten. Maar over een jaar gesproken kun je beter de verdere afstanden hebben. 

Vorige week met die hoge mpm, Kurt vertelde dat dan meestal de besten weg zijn, die zitten vooraan, raken gewond of gaan te ver, zijn besten zitten soms helemaal in Holland vertelde hij.. Dat heb je bij jullie ook zei hij, met die polder en dat water.. vond het knap dat iemand zo ver in Belgie dat bijhoud hoe het hier zit.

Hier veel gewonden vorige week, ik kon er totaal 8 niet spelen deze week, of te erg gewond of gewoon weg. Verspeel bijna nooit duiven op de vlucht, maar vorige week opeens 5 waarvan 2 gemeld dood onder de draden.

Is u dat ook opgevallen dat de hoogspanning draden vroeger meer oranje bollen hadden? 

De duiven kwamen vandaag dus goed, wij hadden hier de ouden mee en een 20 tal jongen. De jongen waren de mindere goden, en kwamen er ook niet aan te pas, ik denk bij de eerste 20 maar 2 jongen hier.

Morgen dus inmanden voor Arlon, afdeling 10 heeft het vandaag gehad en het leek volgens mij een prima vlucht. Ook zij hadden natuurlijk niks op weg naar hun afdeling.

Vorige week was er nogal ophef hier over de losplaats, Chimay, Duitsland, Lissenes en toch weer Chimay. Er kwamen veel berichten over op facebook en ander internet, maar ook veel wat er stond was gewoon raar of niet waar.

Er stond door de Duitse losplaats(zuid lijn) zouden de duiven naar Denemarken vliegen... toen we later hoorden Lisennes stond ik er van te kijken, met die losplaats zouden de problemen veel groter zijn geweest, de ligging en de wind samen zou juist voor Denemarken zorgen... en Ik lees steeds over kruislossingen... ALS, en ik zeg als we daar gelost hadden, vlogen we haaks op veel andere afdelingen.. dat kan en mag toch niet? 

Na een kruislossing duiven kwijt en iedereen staat op zijn kop, DAT MAG NIET hoor ik dan.. en nu wilden wij Friesland zelf kruislossen. 

Toen gingen we weer terug naar Chimay, dat was beter en verder dan Lissenes, maar voor de Friese duiven was de Zuid Lijn Duitsland beter geweest, eerlijker, maar probeer dat mensen maar eens uit te leggen. Veel mensen hier horen Duitsland en denken aan Oost lijn... Berlijn, Polen zeg maar.. maar deze losplaats lag gewoon zuid maar op duits grondgebied.. 

Dus door het land wat er aan geplakt zit, waren veel tegen. Als je wind schuin hebt of recht op staart, daar zit wel een beetje verschil in.

Nu vandaag, Arlon voor afdeling 10.. wij Arlon Maandag, voor mij een prima oplossing hoor, maar waarom 10 wel en 11 niet, of andersom? 

Ik las bij een zeer aardige man dat hij nu maandag niet mee ging doen... omdat op zondag de duiven in de auto verzorgd moeten worden en dus iemand werkt.

Respect voor deze mening en zeker voor de schrijver ! laat dat duidelijk zijn. Maar ik denk: Zondag moet een boer ook melken toch? , Zondag komt er ook iemand bij gas of stroom storing, en de man die voorgaat in het gebed, is dat geen werk?  misschien snap ik het niet.. Maar ik dacht, ok zondag gaan we niet vliegen voor de zondag rust, maandag kan, maar nee niet dus, zondag is er iemand aan het werk met de duiven.

Maar nogmaals respect voor deze vriend ! een kanjer in alles. Maar dit zondag, maandag verhaal kon ik niet rijmen, ben benieuwd wat de kerk er nu precies van zegt. En of het ook in Genemuiden, Nunspeet, Rijssen en of Zeeland zo is, ik ga toch eens vragen 

Gisteren nog een foutje gemaakt, ET is kampioen Vitesse geworden en ik zei midfond.

Net een berichtje van twee grootmeesters, uit Steenwijk en Oss , beide bedankten me.. is leuk jongens maar eerst goede duiven en dat hebben jullie.

Groetjes

 

Terug