Berichtdetails

VRIJDAG DE 23E AUGUSTUS
23-8-2019

Goedemorgen iedereen,

Gisteren kwam de Duif weer in de brievenbus, een duivenkrant uit Belgie die al enorm lang bestaat. Vanaf de jaren zestig denk ik had mijn vader het blad al. In die tijd moesten de uitslagen nog naar een liefhebber in Friesland, die het dan weer uitzocht en doorstuurde. Ook met reportages was dat zo geloof ik. Later hoorde ik mijn vader vaak mopperen, hij sprak over dat je vriendjes moest zijn anders kwam je er niet in.. Ach ook toen was er al een strijd tussen liefhebbers om dit soort dingen. Het is een krant voor Belgische spelers maar ook erg leuk voor ons Nederlanders hoor. Het is een ander spel daar veel plaatselijk Vitesse. Maar net als in alle andere bladen zie je regelmatig de zelfde liefhebbers die wat meer of veel aandacht krijgen, meestal terecht natuurlijk.

Ik heb een tijdje de krant niet meer gehad, vaak geen tijd, de meeste duivenbladen gaan hier weg in de verpakking naar andere liefhebbers. Maar nu hebben we de Duif weer, en waarom? Om de column van Willem de Bruijn "Willems wel en wee" 

Deze column is zoveel beter dan anderen, gewoon vanuit het hart geschreven, met steeds echte tips om beter te presteren, maar ook worden zijn fouten in het verleden niet vergeten. Willem schrijft in mijn ogen echt om mensen te helpen en totaal niet voor eigen belang zoals sommige anderen wel doen. Dit keer ging het over zijn ervaringen met jongen op nest, maar ook precies met de methode, het aantal dagen dat u moet tellen voor de vlucht waarop u wilt pieken. Maar ook precies wat de uitslag zal zijn als het fout gaat en het waarom.

Er zijn nu een aantal columns in Nederland of Belgie die ik lees, maar wat een verschil zit er in, de ene is zo zuur, negatief, herhalend, zich zelf om de aantal weken tegensprekend, maar vooral hoe goed hij zelf is en hoeveel mensen voor aan de weg liggen met bloemen, geschenken, er is zelfs een tempel voor hem gemaakt waar mensen in rijen staan om tot hem te mogen bidden. Nu las ik de Column van Willem altijd als eerste en daarna al de anderen, maar dat is de verkeerde volgorde weet ik nu..... Eerst het zuur ( beter gewoon niet lezen natuurlijk maar ja het trekt toch) en daarna de column Willems wel en wee, het rijmt ook nog als ik zeg: Willems wel en wee doe er uw voordeel mee.  En laat die anderen gewoon ongelezen, zelfmoordneigingen door het lezen van duiven columns moeten we niet hebben natuurlijk. 

Het is nu 09.25 uur, ik ga de ouden binnen roepen, die vliegen lekker en dan de stoeltjes klaar zetten voor het bezoek. Iedere vrijdag hebben we wel liefhebbers die op de koffie komen, kijken, luisteren, gezellig kletsen. Ik zeg ook vaak tegen beginners als ze me bellen of mailen: kom op vrijdag ochtend, er zijn regelmatig gezellige en goed presterende liefhebbers waar we wat van kunnen leren. En dat is het mooie van de duivensport, liefhebbers onder elkaar, gezellig en soms wat kunnen doen of helpen. Gisteren was er een vriendelijke man uit het oosten van het land, hij had een duivin mee waar hij nog geen geluk mee had. Toch een prima duif in de hand en een goede afstamming. Maar de duif was van 2013. Ik zeg geef haar nog een kans met een goede doffer, dus gaf ik hem een oudere kweker mee die met andere duivinnen al goede duiven gaf. Zet die er tegen en geef haar nog een kans, de man vertrok vol goede moed. Het kost niks en iemand is weer vol bezig met volgend seizoen.

Terug