Berichtdetails

30E SEPTEMBER
30-9-2019

Zo even een 11 dagen op vakantie geweest,

was jaren geleden, moest flink wennen

Tijdens de vakantoe werd ik door diverse mensen geapt dat we misschien de beste jonge duif van Nederland hebben op de midfond.

Eerst hoorde ik van Veenstra dat ze misschien de beste wasw bij WHZB/BOTB en later hoorde ik dat ze eerstye stond bij de NPO, ik weet het allemaal niet meer, we zien het wel.

Van alle kanten werd ik gefeliciteerd, maar hoorde ik van Enrico dat het allemaal niet klopte want afdelingen warten vergeten of vluchten vergeten etc etc.

We wachten wel af, in ieder geval is Musetta wel Asduif lang jong geworden in de afdeling.

Bij thuiskomst was het allemaal zoals gehoopt, duiven zagen er prima uit dankzij Jan Willem, Willem en Jim. En zaten de jonge doffers onder de pokken, ook enkele jonge duivinnen zelfs. Ik probeer altijd rond de laatste vlucht pokken op de natuurlijke manier op het hok te halen, ook dit jaar weer goed gelukt. Nu door bad water, en vechten verspreid het zich onder de jongen. De ouden krijgen het niet, die hadden het als jong ook.

Steeds meer liefhebbers gaan het op deze manier doen. Bij de tweede enting bij de jongen kregen ze ook tegen pokken, maar dat blijkt niet genoeg, zodra ik echte pokken op het hok haal raken sommige besmet.

Alles zit nu op tal, 30 doffers op het vlieghok, 32 duivinnen en nog een stuk of tien op de reserve bank. De kwekers zijn ook op tal denk ik, al kan dat nog alle kanten op, heb 40 bakken en nu een dikke 20 doffers, dus ruimte genoeg.

Net wel weer twee doffers van het vlieghok gehaald en naar het kweek hok gezet, de 16-721 en 16-709, werden te oud, de 721 was dit jaar nog de beste doffer( meeste prijzen) , maar is ook vader van een 8e NPO troyes en twee jongen met een eerste, dus moest maar eens op de kweek.

De Vader van deze 16-721 Jaq-Joey  en de moeder van 18-961 Lucinde zijn broer en zus, en steeds met een kind Vechtmachine

Dit jaar weer eens met twee kinderen van de Vechtmachine gespeelt, de 544 en de 883, twee doffers, zien er goed uit, afwachten hoe ze straks vliegen als oude

Gisteren bezoek gehad van Johan en Monique Hamstra uit Poortugaal, was super gezellig. 

1 november vergadering van Rayon Frisia, toch maar eens kijken als ik tijd heb, Op Urk mag ik niet meer komen, maar dit is in ander lokaal misschien daar welkom.

Goed contact dit jaar met Maarten Huismans, Oliver Sabol en Jan Timmermans over spel met de jongen, toen ik dit jaar in Maart al begon te verduisteren vanaf 16.00/08.00 uur verklaarden velen me voor gek, had geen zin om te doen voor het uur er bij kwam of zo. Toen ik gelijk ente bij het afzetten zeiden mensen, geen zin, toen ik later ging verduisteren van 15.30 uur tot 23.00 uur, hoorde ik: dat gaat fout, toen ik begon te lichten vanaf de langste dag van 05/23.00 uur en na iedere vlucht er een 15 minuten bij aan plakte, hoorde ik: dat gaat fout straks. Toen ik ze een week voor de laatste vlucht even op weduwschap zette... hoorde ik, dat gaat fout, maar Maarten, Oliver en Jan hadden het allemaal nog niet zo fout, de èèn zei, ga beginnen te verduisteren vanaf 16.00 uur, de andere zei: ga ze scheiden een week voor de laatste vlucht.. en de ander( Jan) motiveerde me zo, dat alles lukte. En het extra licht iedere week komt van Oscar de Vries(Canadeze methode), en dat op een bult gegooit met goede duiven pakte goed uit.

En veel jongen over, das ook leuk. En bijna geen ouden kwijt, dat is ook leuk, alleen nu de hokken vol. Er gaan een zestal goede vliegers op DREAMPIGEONS straks.

Terug