Berichtdetails

MAANDAG DE 7E OKTOBER
7-10-2019

Goedemorgen iedereen,

Afgelopen vrijdag een zestal duiven naar Dreampigeons gebracht, bevlogen duiven. Fijne duiven, die verkocht gaan worden op www.Dreampigeons.com 

Toen doorgereden naar diep in Duitsland, 500 km, Herbert Bach met zijn vrouw Isabel stonden ons al op te wachten na deze lange trip( toen nog niet wetende dat zondagavond de rit door file nog 2 uur langer ging duren).

Super gezellige dagen gehad, Herbert had de leden uit zijn rayon uigenodigd om te komen met duiven en ik ging ze dan beoordelen en koppelen op papier. De zaterdag en zondag waren beide dagen bomvol, van overal kwamen liefhebbers met hun duiven. Hele goede duiven gezien waaromder vele asduiven ook op nationaal niveau en olympiade duiven. Maar natuurlijk ook veel mindere duiven, het mooie is dat door de selectie en koppels maken liefhebbers weer hoop krijgen voor de toekomst. Ik kwam super duiven tegen die in het kweek hok zaten samen met een waardeloze prul, door die koppels te verbreken en op nieuw te zetten, zullen er in de toekomst veel minder jongen van verspeelt worden.

Bij Herbert zelf zag ik zondag morgen een vale duivin.... van 2018. Hij had haar net gekocht bleek later. Ik was zo ongelofelijk onder de indruk van dit duifje, ze kreeg een 8,5. Herbert zei: Neem maar mee...., mee naar Holland. Later vertelde hij dat hij het duifje pas had en het èèn van de beste jonge duiven van Duitsland was in 2018. Eerlijk, ik wilde het duifje niet meer mee, hij had hem zelf net en veel geld voor betaald, maar het moest en zou. Dus het Super Vaaltje zit nu in Wilhelminaoord.

Net even gekeken bij de kwekers en vliegers, het gaat geweldig. Wat worden ze mooi en zijn ze gezond..... Ja zelfs de jonge vliegduiven die nu pokken hebben vind ik super gezond. Ik haal deze "ziekte" steeds zelf op mijn hok, en ze worden er alleen maar mooier en beter van in de toekomst, goed voor de weerstand.

14 December hebben we waarschijnlijk een ouderwetse Tentoonstelling in ons clubgebouw te Noordwolde, info komt nog 

 

Terug