Berichtdetails

MAANDAG DE 13E JANUARI
13-1-2020

Goedendag iedereen,

Het is nu maandag avond 23.00 uur. We komen net terug uit Meppel, de prachtige film 1917 gezien over de eerste wereld oorlog dus. Geweldig even twee uurtjes met je hoofd ergens anders.

Vanmorgen Toni uit Apeldoorn op bezoek gehad. Hij zou hier zijn om 10.00 uur maar kwam aan om 11.50 uur, Willem was reeds naar huis. Toni is zelfstandige en kan dus niet altijd precies zeggen hoe laat hij er is, er kwam een spoed klus tussen in Zutphen. Hier aangekomen eerst maar koffie gegeven en een kop snert, even bijkomen. Twee uur later hier zijn is dus ook twee uur later weer weg gaan het was dus tegen 16.00 uur dat hij de mandjes in de auto zet. Had een mooie fles wijn meegenomen uit Servie, dat was voor het meisje hier natuurlijk.

Voor zijn komst de eitjes hier allemaal bekeken, bij de vliegers 1 koppel onbevrucht van de Eijerkamp 076 x Beute 988 en van de 092 duivin(top duif) was er maar èèn ei. Het tweede ei was gelegd in Dortmund waar ze op de show zat, ik had nog nadrukkelijk gevraagd om het eitje te bewearen maar vergeefs. 

Bij de kwekers twee eitjes kapot tot nu toe maar verder alles goed. De vechtmachine x Hecate hebben weer een jong zag ik. 

TIP:  Om de paar dagen gaat hier Olympic MG Mix over het voer, nu in deze tijd met colicontrol aangeplakt. In de zomer gebruik ik Beute Lecithine olie met de MG mix maar nu tijdens de kweek gebruik ik liever de Colicontrol, het geeft mooie mest en houd de coli een deel tegen. Ik gebruik meer dan op het flesje staat, ik gebruik om goed te laten plakken wel 10 ml per kg voer.

De kwekers en vliegers hebben in hun voliere een grote stapel boerenkool van buurman Kees, gezonde groente voor ze. Ze mogen er van pakken wat ze willen.

Erg blij ben ik dat alle vliegers op eieren zitten in de goede bak, andere jaren wel eens anders. Iedere vlieger weet precies waar hij hoort, met de duivin, geweldig mooi om te zien.... en iedere dag in bad hè . 

De kwekers hebben mega veel ruimte, van de 48 bakken is de helft bezet, ze mochten eerst kiezen natuurlijk en de bakken die niet in trek waren zijn gesloten, nu dus 24 vol... en 24 leeg..

Terug