Berichtdetails

WOENSDAG DE 25E
25-3-2020

Goedendag iedereen,

Er is veel vraag naar de Yellow drops (Gele druppels) om de duiven geel, slijm en schimmel vrij te maken of te houden. Het zijn flesjes van 35 ml. Iedere week een keer in beide neusgaten 1 druppel. In het seizoen, maar er is nog geen seizoen dus is  1 x in de 2 weken genoeg, u kunt het ook in de keel geven of over het voer zelfs. 

Op dit ogenblik worden ze met grote aantallen ingezet bij jonge duiven !! Zo weinig mogelijk medicatie, het liefst geen en dan Colicontrol over het voer tegen darmproblemen(Coli) en dan Yellow Drops in de neus. En vergeet in deze tijd niet alle duiven CVS te geven, de beste vitaminen voor duiven, BRENG DE ZON OP UW HOK ! Duiven kunnen nu tekort hebben aan Vitamine D, problemen met de kweek, matige eischalen, zwakke jongen, maar ook oude duiven die problemen hebben om op hun poten te blijven staan, dit alles kan voor komen bij de weinig vitamine D. 

BRENG DE ZON OP UW HOK met CVS

Als u een bestelling doet via de webshop hier (kijk bij producten), en u doet een bestelling producten van minimaal   € 50,00 dan krijgt u er een flesje Yellow Drops gratis bij.  Dit is een tijdelijke actie tot 1 Juni 2020

update 14.25 uur, de duiven zien er erg goed uit, maar dat is op de meeste hokken zo. De duiven zitten bij iedereen in een rust-stand. Dan zien ze er geweldig uit, men heeft de hoop, of sommigen weten het zelfs zeker dat de duiven dit jaar na 1 Juni gaan vlammen, ze zien er uit als door een ringetje te halen........ maar dan hebben we de vluchten straks, en misschien gaan we wel langer door tot in Oktober, en binnen enkele weken beginnen enkele liefhebbers weer te klagen, de duiven zagen er zo goed uit en nu doen ze het niet ... Ja, omdat u dacht dat ze goed genoeg waren eind Maart, en het wel op graan en water kon dacht u, als het dan straks zwaar gaat moet u op de blaren zitten. Verzorg uw duiven nu nog beter dan andere jaren, het zal straks raar gaan, grote sprongen midden in de zomer met onervaren duiven soms, en die moeten wel de kracht en energie hebben om thuis te komen. Bouw NU vast aan spieren en kracht voor straks.

-------

De Vechtmachine is weer terug naar de grote voliere, hij zat met zijn nieuwe liefde even in een ander hok, toen de eieren er waren mochten ze terug naar de Voliere. Hij wilde niet graag een andere duivin dus ik moest het even afdwingen.. De eerste ronde dit jaar waren er twee jongen, de tweede ronde waren er wel 2 maar moest èèn verdwijnen, de derde ronde die nu bij voedsterduiven ligt zijn er weer twee, en nu de eerste eitjes met zijn nieuwe duivin All Champions. Deze zijn ook onder een ander koppel gedaan, nu op naar ronde vijf, nu mag de natuur gewoon zijn werk doen.

Voor liefhebbers die vast aan volgend jaar denken, komen er de komende weken jonge duiven vrij van alle kweekkoppels, ik kan me voorstellen dat u er nu niet aan denkt door het Corona virus, maar er komt natuurlijk een betere tijd waarin u weer vol voor de duiven gaat, en nu de kans om aan 2021 te werken.

Blijf gezond, blijf binnen, let goed op elkaar, en help de ouderen zo veel mogelijk.

Terug