Berichtdetails

WOENSDAG DE 27E
27-5-2020

Goedendag iedereen.

De ouden even een 50 km weg gehad en de jongen hebben ruim een uur gevlogen. De jongen van de eerste en tweede ploeg zitten nu gezamelijk in het oude hok met drie afdelingen. Dat oude hok voor de jongen bestaat uit drie afdelingen waarvan het eerste met loket kasten, het tweede met bakken en loket kasten en de derde dat is een speeltuin met een laag stro van zo,n 50 cm wat er al enkele jaren ligt.

De ouden van vorige week waren er zo weer, leuke training voor de verdere vluchten straks. In het begin hadden we een 30 koppels ouden dus 60 duiven om mee te vliegen en een paar lossen duivinnen. Maar de roofvogel heeft hier toch aardig huis gehouden,. er zijn nu nog 55 stuks, dus min 9 op dit ogenblik. Van die 9 die weg zijn zijn etr 7 geslagen door de rovers maar ook twee achter gebleven van vorige week donderdag toen ze een training hadden vanuit Nijkerk (100 km). Twee jaarling doffers die in Brummen zijn geboren konden het huis niet terug vinden(076 en 090) en toch is de 090 vorig jaar 11 keer in de mand geweest. Eigenlijk kwamen we nu een paar doffers te kort voor het tonen op vrijdag. Maar bij vrienden in Deventer zat nog de oude 15-123 doffer te leen, ik zei vorige week: laat hem maar los, die komt wel thuis, dan kan ik hem weer in zijn bak zetten, zo geschiede. 1,5 jaar op een ander hok, en gewoon naar huis komen, waarom dan twee ingevlogen jaarlingen niet he.

Bij de jonge duiven zijn er op dit ogenblik nog 90, ruim 20 zijn er geslagen door de roofvogels(of van angst weg) en er zijn diversen uitgeselecteerd. Twee jongen hadden buikpijn na een paar dagen te hebben gezworven , ik haalde ze op, maar voelde al gelijk, die komen er niet weer. Toch een paar dagen de kans geven he, maar niet snel genoeg 100% dan weg.

De tweede groep jongen zaten in het Dumo hok, en nu dus bij de ouderen(strak door verduisteren) en dat gaat prima, ze moeten even hun plaatsje zoeken, maar eten goed, trainen als gekken en knallen naar binnen. Die tweede ronde is niet verduisterd.

Dus nu zitten ze samen en is gelijk gestopt met verduisteren van de oudsten. ( in principe moeten de verduisterden het straks op de vluchten gaan doen, de jongeren die enkele pennen gestoten hebben zullen geen kans maken.

HEEL DRUK BEZIG op dit ogenblik met de producten, het is echt gekkenwerk, vanmorgen(woensdag) moest de DHL auto een keer terug komen voor de rest van de dozen. MAAR WAT ZEUR IK, HET IS TOCH EEN GOED TEKEN. Tientallen nieuwe gebruikers van de Beute producten, "Zoveel van vernomen, iedereen succes mee dus wij gaan het ook gebruiken"

Kris Cleirbaut uit Bonheiden Belgie , liet me weten: Gert Jan, nog nooit meegemaakt hoe de jongen trainen, stralen, glimmen en aanvoelen, ik ben wel wat gewend maar dit nog nooit gezien.

Waarschijnlijk gaat Kris onze man in China worden, de filmpjes die hij maakte en naar zijn partners in China stuurde, werden "ongelofelijk" gevonden. En de filmpjes van Lotte Eijerkamp met onze vriend Oliver Sabol aan het roer gaan daar nu ook van topper naar topper: Kijk hoe die jongen er uit zien..( maar dan in het chinees). En Maarten Huismans en Stef Bals de jonge honden uit brabant maken nu ook foto,s en filmpjes van totaal losgeslagen jongen en hebben elke dag berichten op hun WeChat : Wat is er aan de hand? Het lijken wel oude duiven. ( nu is dit bij de genoemde mensen al een paar jaar zo natuurlijk, maar veel anderen worden nu pas wakker).                                   Zo, ik ga even eten en het kauwtje voeren. Straks tik ik wel verder

ZATERDAG 24 OKTOBER VERKOOP VAN JONGEN UIT DE BESTEN VAN HET HOK BEUTE & HANSEN IN HET GEBOUW VAN PV DE VREDESDUIF te NOORDWOLDE. Van alle toppers op het kweekhok worden hier doorgeruide jongen aangeboden en van de beste vliegers in het seizoen 2020 zullen een uitgeselecteerde groep late jongente koop aangeboden worden.

 

Terug