Berichtdetails

WARMTE
23-6-2020

Goedendag

Vandaag reeds om 06.15 uur begonnen met het pakken van de 90 jongen. Om 07.00 uur even naar het nieuws gekeken en toen gaan rijden. Rond de plaats Wanneperveen, bij de blauwe Hand  brug hem ik ze gelost. Ze kwamen goed naar huis, niet tegelijk trouwens, diverse groepen en groepjes waren uit elkaar gegaan. Maar alles kwam thuis, na enige tijd stond de teller weer op 90.

De oude duiven zijn er pas eind van de middag uit gegaan voor een korte training. Ze konden vandaag lekker in de voliere en in bad. Ze hadden een korte training maar veel plezier, ze zien er goed uit.

Vandaag heb ik door de LTW een vitamine C tablet gedaan, morgen de CVS door de LTW en dan donderdag de Electroboost weer met Vitamine C. Vitamine C is erg goed bij hitte, maar de menselijke Vitamine C bruis tabletten blijven maar kort goed in het drinkwater van duiven, dus een paar keer per dag moet je de gehele samenstelling verversen.

Er zullen as vrijdag tussen de 30 en 40 duiven mee gaan naar Chimay, de wind lijkt op zaterdag naar de zuidwest hoek te gaan, over gezamelijk lossen praat ik niet meer, afgelopen week kunnen zien dat een lossing MET afdeling 10 veel meer spreiding geeft, maar je ziet het of niet.

We hebben hier nu drie of vier weken op rij vroege duiven in de afdeling, afgelopen zaterdag nog 3 en 5 tegen 19.400 duiven. Het zijn de jaarlingen die het doen. Proberen vol te houden maar ik denk dat het te vroeg was in dit rare seizoen. Misschien hebben ze hun kruit verschoten straks op de dagfond, afwachten.

Met de jongen gaat het dus nog steeds geweldig, overal vind ik eieren, een goed en gezond teken.

Tot morgen

Terug