Berichtdetails

DONDERDAG DE 25E
25-6-2020

Goededag iedereen

Over de warmte hoeven we niet te praten toch? Over de corona regels ook niet. Over vlieglijnen en trek van de duiven ook niet, daar komen we niet uit.

De ouden hebben vanmorgen geweldig gevlogen, maar dat maakt niks hoor ik dan, kampioen A. laat zijn duiven 15 minuten per dag trainen en kampioen B. met een gemak 1,5 uur.

De duiven hebben vandaag verder een bad gehad en hebben Electroboost en Vitamine C door het water, wat ik persoonlijk wel om de paar uur ververs.

Een bad geven eind van de week is niet goed lees ik dan. Een duif hoeft niet in bad zegt een ander. Van Kampioen C weten de duiven niet eens wat een bad is.

Electrolyten geven voor inmanden heeft geen zin vinden sommige, het is zeker belangrijker bij thuiskomst, maar geen zin op warme dagen? ach hier vinden ze het lekker.

Vitamine C door het water met warmte op de dag van inmanden en de dag voor inmanden, zonde van het geld zegt meneer B. Het blijft maar een paar uur goed en een duif maakt het zelf is zijn advies. Ach, hier kreeg ik het advies van èèn der grootsen in transportbegeleiding van pluimvee, een duif is geen pluimvee, maar deze kenner ook niet alleen pluimvee dokter.. Maar ach voor 2,09 per buis Vitamine C en de tweede buis halve prijs bij het kruitvat, wat voor een bult kun je er aan vallen. Ik heb zelf van deze man vitamine C vloeibaar, een flesje vol voor 10 euro of zo, het kost geen drol.

De jongen hebben best gevlogen vandaag en hebben na binnenkomst alleen de mogelijkheid om via een mand water te pakken. Er staan twee manden in het hok met drinkgoot, dus hebben ze dorst dan via de spijltjes op zoek naar water( tot zaterdag ochtend)

Heeft geen enkele zin hoor ik dan, een duif weet het water heus wel te vinden in de container, okè. Maar het is niet erg toch voor u dat ik het ze wel leer?

In onze club hebben we al jaren het plan om de jongen in de manden te zetten( in het clubgebouw), te verzorgen, ze de andere dag achter in mijn auto te zetten, een dag rondrijden met diverse drink stops, maar het komt er niet van, maar ach laat mij het nu maar gewoon doen.

De lampen zijn hier aan vanaf de 21e juni van 05/23.00 uur, maar ook overdag. Is slecht voor een duif las ik, krijgen ze droge pennen van en als de zon er op staat waarom dan de lampen aan, ach hier gaat hij met zo een tijdklokje aan en uit en kijk ik verder niet.

Er zijn vele wegen die naar rome leiden zeggen ze toch? mijne is anders dan die van u, dat mag u van mij.

De duiven krijgen hier Beyers voer, ik heb ze de keuze gegeven "als jullie geen Beyers willen eten moeten jullie het nu zeggen" geen enkele duif zei wat, dus houd ik me bij Beyers.

Ik heb volgens mij twee jaar geleden of zo Beyers Galaxy Light gehad, dat ben ik na enkele weken gestopt, en weer terug gegaan naar Beyers Elite Recup, Beyers Premium weduwschap en Beyers Elite energie, mijn duiven hielden niet van Galaxy light, en dat mag hoor en kregen ze dus weer de recup,weduwschap, energie variant.

Hier krijgen de duivinnen het zelfde voer als de doffers en ook net zo veel, hier zitten de duivinnen los op het hok en komen ze iedere dag twee keer binnen via het hok van de weduwnaars, ze kunnen elkaar horen en zien, dat is niet goed lees ik. Duivinnen moeten minder, schraler eten en opgesloten worden lees ik. Ook dat heb ik ze gevraagt: wilden ze niet, okè dan.

Ze krijgen hier ruim hennep, is niet goed vertelde mij iemand, te hitsig of zo, en ze verbranden, okè dan moet ik eens opletten wanneer dat gebeuren gaat.

Ze krijgen elke dag wel pinda,s , van die lightskin pinda,s in zakken van 25 kilo. Ik hoorde dat dat niet goed was, iets met schimmel, als ik het dan gebruikte moest het in de magnetron om de schimmel te doden. Nu geef ik al jaren zakken vol met echte duiven pinda,s , en ik laat ze met voeren gewoon heel, zo vanuit het busje op de grond tussen de mest. Is niet goed ik weet het, een hok moet iedere dag schoon, en voer of pinda,s gooien op een vloer die maar 1 keer per week gemaakt word kan echt niet. Ik zal proberen te beginnen met iedere dag schoonmaken vanaf 2034 , dat is in de planning.

De kweekduiven ( vermeerderaars) zitten hier samen vanaf de kerst tot en met half september en brengen steeds jongen groot. Is slecht voor een duif vertelde mij iemand en de kwaliteit van de jongen is bij de tweede ronde bij hem al minder, dus hou zou dat zijn met de achtste ronde hier dan? Tja, volgens mij worden de jongen per ronde mooier, maar dan heb ik denk ik de verkeerde bril op.

Oh ja en die kwekers hebben een voertafel van 1,20 x 1,20 meter die vol ligt met voer, waar ze ook in staan en poepen, dat is echt heel slecht hoorde ik, ziektes en zo en moddervette duiven. Dat is me nu naar een jaar of 15/20 met deze voertafel niet opgevallen maar ik zal er eens op letten.

Bezoekers op vrijdag ochtend krijgen regelmatig vliegers in de handen die dezelfde avond in de mand moeten, dat kan echt niet, die duiven zitten vol stress hoorde ik. En even op het hok kijken naar de verluchting op vrijdag ochtend dat moet ik dan misschien ook niet meer doen.

Ach, als er hier een verdwaalde duif aan komt en de baas wil hem niet terug of laat hem maar vliegen, zo een duif komt regelmatig tussen onze eigen duiven, soms gaat hij vanzelf weer, maar ik vond er ook wel eens èèn naar weken tussen de kwekers, weer topfit geloof ik. Levensgevaarlijk met al die enge ziektes las ik, maar even op letten dan.

Terug