Berichtdetails

DE 29E JUNI
29-6-2020

Goedendag iedereen,

Het is maandag vandaag, we zijn een beetje bijgekomen van het weekend. Zaterdag wat kijkers bij het thuiskomen van de duiven en zondag ochtend eerst Patrick E. met zijn dochter om een jonge schimmel te halen. Na de middag zijn we naar Heelsum gereden, BBQ bij Edwin, Caroline en de kids.

------------

We hadden vrijdag 41 duiven mee gedaan naar Chima, 337 km. Afdeling 10 ging een dag later want het kon zaterdag niet, gelukkig deed onze afdeling wat ze altijd doen, gewoon het vlieg plan volgen. En zaterdag ochtend kon je het al zien, dat gaat prima lukken, de dikste buien waren net weg naar het oosten toen onze duiven langs kwamen.           En voordat er weer buien aankwamen waren ze al lang thuis. Het ging wederom geweldig. Tja ik kan niet anders zeggen, we zijn er blij mee. Het Team Beute-Hansen is goed begonnen, Petra duivenmelkster, dat had ze zelf nooit gedacht. Eigen zaak heeft ze gehad, twee zelfs, gewerkt op kantoor dat ook nog, bij V&D gewerkt, maar duivenmelkster? neeeee , echt niet. En nu vind ze het prachtig.wat ben ik trots.

----------

Vier weken geleden begonnen we met de 18e tegen 20.003 duiven op sittard

drie weken geleden 6e en 12e geloof ik op Blankenheim tegen 19.430 duiven en waren onze twee duiven sneller dan heel afdeling 10.

Twee weken geleden was het 3e en 5e Chimay tegen 19.191 duiven

En zaterdag was het 5e tegen 16.773 duiven

En heel opvallend nu weer dat we de eerste zijn uit de richting, uit het te vliegen spoor zeg maar.

Ditmaal was het Urk, Swiferband, Vollenhove dus steeds polder of kop polder en dan boem : Wilhelminaoord. Twee weken geleden was het helemaal raar maar mooi voor ons, de eerste op Urk de 2e en 3e ook die hoek en dan opeens twee duiven die een eigen pad kozen.

Afgelopen zaterdag met 41 duiven mee in de club tegen toch grote namen 1,4,7,8,9,10,14,15,16 etc

Vier weken op rij de eerste pakken komt niet vaak voor. In enkele clubs kan het maar met Gebroeders Homma, Jonker Pit, Van Dijk, Hoeben is het bijna onmogelijk., En steeds jaarlingen. De goeien van vorig jaar zijn uit de vliegploeg genomen, dus de overblijvers en de jaarlingen, en die jaarlingen maken nu nog het mooie weer.    Afgelopen vrijdag op zaterdag had ik een slechte nacht( ik slaap altijd slecht voor de wedstrijd), maar de inkorver Jan Willem zei: ik vind ze minder mooi dan vorige week, hebben ze geen bad gehad? Geen oog dicht gedaan hahaha

Maar nu de vraag, die me bezig houd, zijn ze er niet te vroeg? hebben ze hun kruit niet verschoten nu de mooie vluchten komen? Ik heb de oude duiven niet verduisterd, en ze hebben een keer eitjes mogen leggen( weg gegeven), dus vanaf de eerste weken waren ze al prachtig, vliegen als een gek en zijn misschien wel in forme. Bij andere mensen moet de forme nog komen, en bij ons loopt het misschien weg, dus met vier eersten op rij is er de vraag: hebben we het kruit niet verschoten? 

En dan komt nog het volgende, twee buurt clubs Oude Horne en Jubbega zijn er zeker van dat ze veel minder spelen dan Noordwolde omdat hun duiven gehaald worden door klein vervoer. Er komt een speciale aanhanger waar de manden in gezet worden, ze reden dan naar Wolvega of Steenwijk zeg maar om over te laden. Twee jaar geleden kwamen hun mindere prestaties daar door en kwamen ze bij Noordwolde aanleveren, nu zitten ze in de container naast Oosterwolde en Noordwolde( aan de zelfde zijde van de truck). De prestaties werden niet beter, natuurlijk heus wel eens een vroege duif maar geen verbetering. De nieuwe combinatie daar een man en vrouw met zoon combinatie, echte beginners doen het trouwens wel heel goed en stonden met de jongen overal bij volgens mij. Maar Noordwolde bleef aanmerkelijk sterker spelen maar ook Oosterwolde is een klasse beter. Nu is het dus zo dat vanaf deze week de container( de grote auto) nog wel naar Oosterwolde gaat maar nu dus naar Jubbega en Oudehorne, ze rijden om ons heen, wij als grootste(meeste duiven) club en met nationaal inkorfcentrum komen nu in dat klein vervoer, die de duiven naar Oude Horne brengt en hun leden gaan ze( onze manden) in de container plaatsen.(overladen) . Ze zijn er zeker van dat nu de prestaties anders worden, Jubbega en Oude Horne zullen dus nu de plaats over nemen van pv De Vredesduif. Vorige week kreeg het bestuur een mailtje met deze beslissing. 

Dus resumè , volgens de gedachten van de klein vervoer clubs, komt hun minder presteren niet door kwaliteit of inzet maar door het half uur in een duiven aanhanger( of in ieder geval een flink deel). Dus als we dat dan omdraaien naar Noordwolde, wij nu klein vervoer en gaan we dus de vroege prijzen en series als club kwijt raken.

We gaan het zien, we maken ons op dit ogenblik nog niet druk( wij is Beute & Hansen), nu is er nog een klein addertje onder het gras, hoe is het nu gekomen dat noordwolde wel moet aanleveren en oosterwolde niet ? Daar zit misschien een conflict achter tussen twee of drie partijen, en is dit een afrekening cq terug betaling???  Maar laten we dit soort zaken maar overlaten aan het bestuur, het bestuur van de afdeling en de vervoer commissie. Wij als leden zien het misschien zaterdag al, hou het in de gaten op de Blauwband meldsite of zaterdag avond op compuclub. Zien we nu een verschil in hun voordeel dan komt het dus door klein vervoer.

 

Terug