Berichtdetails

TE WARM
31-7-2020

Goededag iedereen

Ik vind het te warm , 16.00 uur beginnen we met inmanden van de jonge duiven, onze duiven moetennu, en dat is 15.15 uur al gepakt worden, 80 stuks, zelfde als vorige week. Maar er zijn natuurlijk nu ook liefhebbers die pas om 18.45 uur komen, dan zitten de duiven van ons al 2,5 uur in de manden. Maar u heeft gelijk, we hoeven niet mee te doen.

Gisteren de duiven in de manden gedaan voor Issoudun, Troyes, Sens of toch  Orleans.

Er is een hitte protocol, gisteren wat vragen over gesteld, kreeg niet echt antwoorden. Later beginnen met inmanden kan niet omdat men met rij en rusttijden zitten.

Ik dacht: geef die mannen op de auto vrij overdag, laat de afdeling dat betalen, dan kunnen wij een drie uurtjes later beginnen, is beter voor de duiven, maar ook dat kan niet 

De afdeling weet nu precies hoeveel manden er komen, kunnen ze vast uitrekenen hoeveel rijen boven aan vrij kunnen, dat we niet volle rijen en half volle rijen hebben. Het protocol zegt de bovenste vrij, en naar gelang het aantal duiven de tweede rij vrij, de derde etc. Maar er gaan misschien minder wagens door als ze vol gezet worden, ik weet niet of dat zo is, maar dat mag het nooit zijn, de duiven gaan altijd voor de centen.

Ik ga snel beginnen het is 15.25 uur

Terug