Berichtdetails

DINSDAG DE 11E
11-8-2020

Goedemorgen iedereen,

Wat gaat mee deze week op de eendaagse fond? is er wel een eendaagse fond? Doen we de jongen mee? Waar gaan ze los? Sittard waarschijnlijk maar doen doen we ze wel mee? ik ben er nog niet uit. Volgende week zouden we Blankenheim spelen, maar daar mogen we niet  meer lossen. Vanavond inmanden voor Bergerac, hoeveel duiven zouden er komen? Spelen de liefhebbers ze nog wel? Wat een vragen op de vroege ochtend.

èèn advies heb ik wel, Vanaf nu bij oude en bij de jonge duiven elke dag LTW in het drinkwater, op maandag, dinsdag en woensdag de gewone hoeveelheid en op alle andere dagen de halve hoeveelheid, we zien dit nu twee jaar bij enkele testhokken en die willen nooit anders meer.

Zaterdag en zondag Clean Balance met daardoor een halve hoeveelheid LTW

Maandag, dinsdag en woensdag de normale hoeveelheid LTW ( met op woensdag de CVS er door heen) en dan op donderdag en vrijdag weer de halve hoeveelheid LTW door het water

En speciaal bij de jonge duiven: door de warmte, stress, spanning IEDERE dag Colicontrol over het voer, de avond van te voren klaar maken dan is het ingetrokken en op de twee dagen dat u het het met MG mix geeft 10/15 ml over een kilo voer, op alle andere dagen 5 ml per kilio voer, in deze vreemde tijden, hitte golf, hitte stress en hitte in ons zelf moeten we extras letten op de duiven, die moeten de best mogelijke kansen hebben om thuis te komen en nog prijs winnen ook.

Welke duiven gaan we spelen? ik weet het nog niet, ik wacht even af. De jongen hebben gistermiddag en vanacht in de mand gezeten, die mogen er straks weer uit, omgaan met spanning, omgaan met de hitte

later meer het is nu 07.45 uur, ik zal zo de duivinnen binnen halen

Terug