Berichtdetails

MAANDAG 2 NOVEMBER
2-11-2020

Goedendag iedereen,

Gisteren liep onze verkoop af op GPS-Auctions.com. Het was een groot succes, En het waren 27 onbevlogen jonge duiven, dus geen prestatie duiven of oudere vliegers/kwekers. Nee gewoon jongen uit de kwekers. Maar ze waren zo ongelofelijk goed van bouw, dat de liefhebbers die kwamen kijken steeds versteld stonden. Er waren enige vitesse midfond typen bij die iets naar voren hellen, maar met een extreem korte arm ! de meesten waren allround duiven en dan meestal beter op de langere vluchten, 300/750 km dus in balans maar ook met extreem korte armpjes. Er waren op de GPS site fotos te zien natuurlijk, een filmpje per duif waar men kan zien hoe de vleugel is, de balans maar vooral de recht liggende staart( dit is het middel om te zien of rug/lendenen en bovenstuit goed zijn). Er was een keuring raport bij vanGPS zelf en een cijfer van mij. De liefhebbers konden op facebook de filmpjes zien per duif over het keuren en het cijfer. In principe geef ik een eigen duif nooit een 8,5 maar kon niet anders het waren natuurlijk akkeen 8+ en 8,5 duiven. De ogen leken iets anders op de foto dan op de filmpjes of in het echt. Door gebruik van een lamp kort op het oog verdwijnd een stuk van de verkenningcirkel en word èèn met de pupil, haal je de duif weer voor de lamp weg dan is hij er weer. En de liefhebbers hebben vertrouwen in de duiven, ze weten van het ruilsysteem.

de twee kleintjes uit de vechtmachine, ja dat moeten nog duiven worden, maar de 6 ouderen die ik van het koppel heb waren te bekijken en die zijn ongelofelijk mooi, dus die kleintjes worden het zelfde.

Van alle kanten word nu aan me getrokken, heb je nog 1 van die, heb je nog 1 van die. Of; kunnen er ook een aantal op onze site etc. Dat ga ik eens rustig bekijken. 

Gisteren een latere jonge doffer naar het kweekhok gedaan , maar dan moet er ook weer 1 uit. Ik wil gewoon niet meer dan 24 koppels op 48 broedbakken. De helft moet dicht !! blijven. Anders ga je te gemakkelijk tweede keuze aanhouden. 24 zijn 24 ! oh, nee ik lieg 25..... de Witte van Petra is nummer 25 haha

later

 

Terug