Berichtdetails

100 STUKS
21-2-2021

Goedendag iedereen

Vandaag de 100e jonge duif in hun hok geplaatst. Klaar voor dit jaar. Er zijn al een paar jongen naar andere liefhebbers gegaan maar voor ons zelf staan we nu op 100. Er komt ook niks meer bij, maar op dit ogenblik hoeft er ook niks weg. Ze zijn geweldig opgekomen, eten goed en zijn zo mak als schapen. Er zitten vier jongen tussen van de Vechtmachine, ik weet niet of ik die ga spelen of zelfs maar ga uitwennen.

Afgelopen vrijdag de duivinnen bij de doffers weg gepakt, dus die staan op weduwschap. En vandaag dus de jongen bij de laatste doffers weg gepakt. Nu laat ik ze even een paar dagen bekomen voor ze weer los gaan en kan het seizoen beginnen.

We hebben 30 koppels vlieg duiven en dat zijn dus 60 duiven die allemaal mee kunnen. Althans zoals het nu lijkt.         Ze moeten nog los, de roofvogels komen nog langs, er zullen wel een paar verongelukken en er zijn altijd wat afvallers.

Maar de ploeg die we nu hebben hadden we nog nooit, alle 60 kunnen in pricipe winnen. De oudste vliegduif is een duivin van 2018 de rest van 2019 en 2020. Als ze gezond blijven en in forme komen hebben we een geweldige ploeg. Maar de andere spelers in de Afdeling 11 hebben ook hun beste duiven op het vlieghok, en als die ze beter hebben of beter in forme... tja 

En dan nu dus die 100 jongen . 

De voorjaarsbeurs gaat niet door zoals u weet, voor iedereen waardeloos, ook voor ons. Het is de plek waar je elkaar ontmoet als liefhebbers en elkaar opjut om nog meer gas te geven. Iedereen komt na de beurs thuis met top motivatie "we eten het gras tussen de tegels weg" "we krabben het hok tot het bloed in de handen staat" dat zijn van die teksten daarna.

Maar ja, dit jaar dus niet. Maar dat heeft ook enkele voordelen, wij als standhouders hebben geen kosten dat eerste weekend in Maart. Je bent zo een paar duizend euro kwijt voor je ook maar een potje verkocht hebt. En die kosten zijn er nu niet, dus kunnen we liefhebbers van Beute producten meer en langer korting geven.

Kijk nu snel op de webshop, kijk naar de prijzen en bestel. En blijf kijken, blijf opletten in ieder geval tot 1 April steeds acties. Doe net als de nationale kampioenen en geef uw duiven alleen het beste : BEUTE DUIVENPRODUCTEN

Terug