Berichtdetails

BEUTE SYSTEEM UP TO DATE
8-4-2021

Beute Systeem 2021
 
 
Veel liefhebbers hebben graag een systeem wat ze als leidraad kunnen gebruiken.
Het Beute systeem is voor 2021 hier en daar weer aangepast, stilstaan is achteruit gaan.
 
U kunt dit systeem natuurlijk ook als richtlijn gebruiken, als u bijvoorbeeld geen eendaagse fond vluchten speelt, past u het iets aan.  En er zijn misschien supplementen waar u al een ander product voor heeft.                                    Zie het dan als een leidraad.
We gaan  hier uit van een koppel datum van de vliegers tussen 1 en 31 december. Maar natuurlijk kunt het hier en daar aanpassen aan uw koppeldatum.
Er van uitgaande dat uw duiven uitermate gezond aan de start komen, en dan bedoel ik alle duiven. En dat u ze een top verzorging geeft, regelmatig een badje, goed voer en aandacht.
 
In de weken tot maandag 8 Maart( in principe de maandag na de voorjaarsbeurs is voor mij het begin van het vliegseizoen) krijgen alle duiven twee a drie keer per week wat Olympic MG Mix over het voer, dit is een geweldige mix van dierlijke eiwitten, vitaminen, calcium en magnesium en word door veel top spelers gezien als het beste voedingssupplement ooit. Ik vind het heel belangrijk dat de duiven dit ook krijgen in de rui, rust en kweektijd. 
Uw duiven moeten in de zomer top prestaties leveren, maar daar moet een duif wel al in de rui, kweek en rusttijd naar toe werken. Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat ook mijn kweekduiven de zelfde optimale verzorging krijgen. U wilt goede duiven kweken, maar dat kan alleen met goede, gezonde en in topforme verkerende ouder dieren.
Olympic MG mix is dus een supplement voor 52 weken per jaar. Het aanplakken van de MG Mix kan op diverse manieren, in de vlieg periode het beste met Beute Lecithine olie voor de extra energie. In de rui, rust en of kweek periode kan het ook prima met Beute Colicontrol dat is gelijk een “mooie mest gever”. Als u de Colicontrol gebruikt als aanplak middel voor de MG Mix neem dan 7 tot 10 ml per kilo voer en maak het ruim van te voren vast klaar( droog eten ze het natuurlijk veel beter)
In deze periode tot 8 Maart geeft u de duiven ook twee a drie keer per week LTW ( Luchtwegen, Training lust en Weerstand) door het water, op èèn van die drie dagen voegt u er BEVISOL (voorheen CVS) aan toe.                            De duiven drinken de LTW graag, ook tegelijk met Bevisol
 
Qua voer geeft u een goede samenstelling passende bij het seizoen, en ik bedoel dan in de rui, winter en kweektijd. Bij ons op de hokken is het altijd Beyers. Ik heb andere merken geprobeerd maar kwam altijd terug op het Beyers voer. Voeding is voor mij heel belangrijk en dan bedoel ik niet zo zeer de samenstelling (want ik geef ruim, dus kan de duif zelf kiezen), maar vooral de kwaliteit van de zaden en granen en de versheid er van. Bij mij kregen de duiven in de rui Premium Rui, een week voor het koppelen ga ik over op 50% Rui en 50% premium kweek.
In de rui tijd voer ik maar eenmaal daags.
Iedere dag krijgen de duiven een 10% Beute korrelmix door het voer(Emmers van DHP) en natuurlijk iedere dag wat verse Beutebak. Maar ook deze korrelmix en mineralenmix krijgen ze het gehele jaar. Zoals reeds eerder gezegd: Duiven verzorg je 52 weken per jaar goed.
 
U heeft in het voorgaande reeds kunnen lezen over het geven van een bad, ik vind dat dit minstens
1 maal per week hoort. En door het water steeds wat Beute Badzout, dat geeft zachte pluim, frisse koppen en luis is er niet gek op.
Zorg dat de duiven voor de vluchten heel goed schoon zijn, in samenspraak met uw duiven arts. Natuurlijk kunt u het ook zelf, met enige kennis van zaken, maar verstandiger is met uw duiven arts.
--------------------------------------------------------------------
Op maandag 8 Maart begint u met het verstrekken van 10/14 dagen achter elkaar LTW door het water.
Deze zelfde datum( 8 Maart) begint u ook met het verstrekken van Olympic MG over het voer op maandag en dinsdag( of zondag en maandag). Tot enkele jaren geleden was het bij de meesten onder ons MG mix op maandag en woensdag, maar diverse liefhebbers hadden zeer goede resultaten en een goed gevoel bij het geven van MG mix geven op zondag en maandag, of maandag en dinsdag daarom deze aanpassing( hoeft natuurlijk niet).
De MG mix gaat u vanaf deze datum steeds aanplakken met Beute Lecithine olie. Het flesje even onder de warme kraan, daarna flesje openen, met een roer staafje goed over de bodem gaan ( de lecithine zit onderin en is vrij dik), hierna het dopje er weer op, goed schudden en klaar voor gebruik. Een dunnere lecithine is te verkrijgen maar mindere kwaliteit dus die gebruiken we niet.
Vanaf wederom de zelfde datum (8 Maart) geeft u op dinsdag of woensdag de BEVISOL vitaminen gezamenlijk met de  LTW.
 
De LTW gaat dus in het water van 8 tot en met 18 Maart( bij de vliegduiven natuurlijk, het restant mag de volgende dag wel naar de jongen of kwekers). Hierna geeft u de vliegers van 19 Maart tot en met 25 Maart een 6 dagen kuur met Beute Pigeon-Balance. In het weekje Pigeon-Balance houden de MG mix, Olie en Bevisol gewoon hun vaste schema.
 
Vanaf Maandag de 29e Maart begint dan het vaste schema.
 
Maandag    LTW door het water. Olympic MG Mix over het voer met Lecithine olie
 
Dinsdag      LTW door het water. Olympic MG Mix over het voer met Lecithine olie en de vliegers een Yellow drop in de neus.
 
Woensdag  LTW door het water tezamen met Bevisol (Vloeibare vitaminen)
 
Donderdag  Schoon water
 
Vrijdag        Schoon water.
 
Zaterdag     Electroboost door het water gelijk bij thuiskomst
 
Zondag       Pigeon-Balance door het water
 

  • Wanneer duiven reeds op donderdag in de mand gaan( vlucht op zaterdag) op woensdag avond en donderdag bij het inzetten een Beute Support Capsule en een Beconval Pil opsteken.
  • Wanneer duiven een vlucht hebben die eerder ingezet worden bijvoorbeeld op Dinsdag dan op zondag, maandag en dinsdag een Beute Support Capsule en Beconval Pil opsteken
  • En iedere keer wanneer duiven echt vermoeid thuiskomen ook een Beute Support Capsule opsteken.
  • Iedere week de vliegduiven een Yellow-drop in beide neusgaten is zeer goede en natuurlijke methode tegen het geel, slijm en schimmel
  • Bij warme, droge perioden is het verstandig de duiven één a twee keer per week te druppelen in de ogen met Beute Oogdruppels

 
Heel belangrijk voor mij is dat de duiven schone koppen/luchtwegen  hebben, dus eerst samen met uw duivenarts kijken of er problemen zijn( ruim voor de vluchten) en daarna zo weinig mogelijk medicatie toedienen. Pigeon-Balance en vooral de LTW kunnen u daarbij helpen. Ook het Beute badzout kan daar een goede werking in hebben zo ook de Beute oog en neus druppels. Schone koppen geeft betere oriëntatie daardoor een kortere weg naar huis.
DE WEG NAAR DE TOP: INZET, GOEDE DUIVEN, GEZONDHEID, EEN GOED HOK en BEUTE PRODUCTEN
 
 
Het echte schema gaat beginnen op de maandag voor de eerste vlucht.:(eerste keer in container ) IN 2021 is dat op maandag de 5e April
 
Maandag LTW door het water en Olympic MG mix over het voer, aangeplakt met lecithine olie. Deze lecithine olie zet je een paar minuten in heet water of onder de hete kraan, maakt dan het flesje open en ga met een roerstaafje of iets dergelijks over de bodem , de lecithine is dik en die  moet door de olie. Dan het dopje er weer op en goed schudden en daarna gebruiken.  Over een kilo voer doe je en twee maatschepjes Olympic mg mix. Ik maak het de avond van te voren klaar.     En je geeft het beide maaltijden.
Het voer voor de ochtend en avond maaltijd is het zelfde, beide keren Premium weduwschap van Beyers en dat na het trainen een 30 minuten ter beschikking stellen zoveel ze lusten. Na de ochtend training zet u het klaar in de gezamenlijke etensbak en na een half uur pakt u het restant weg. Duiven die er niet in willen krijgen niets.                  Na de avond training ook weer de zelfde hoeveelheid geven en weer we pakken na 30 minuten.  Tussen de middag of rond 20.00 uur in de avond een beetje snoepzaad/hennep ongeveer 5 gram per duif.
Dinsdag Wederom LTW door het water. Het voer gelijk aan de maandag(maar dan zonder de MG Mix) en dus ook nu het restant na 30 minuten weg pakken. Ook het snoepzaad/hennep is het zelfde als de maandag.                               Een paar pinda’s mogen best bij het binnen roepen.
Woensdag Wederom LTW door het drinkwater, maar dit keer met de BevisolNa de ochtend training net als bij de maandag en dinsdag de premium weduwschap van Beyers en ook weer na 30 minuten weg pakken. Een paar pindaatjes en wat snoepzaad/hennep mag tussen de middag of rond 20.00 uur in de avond.                                          De avond maaltijd op woensdag is ook premium weduwschap van Beyers maar met ongeveer een 25% Beyers elite enzymix energie. En weer een half uur laten eten en dan weg pakken.
Donderdag Na de ochtend training een zelfde hoeveelheid voer als de andere dagen maar nu Beyers Elite Enzymix energie, wederom na een half uurtje alles wegpakken. Een beetje snoepzaad/hennep al extraatje is goed op donderdag maar geen pinda’s. Pinda’s niet meer op donderdag dus, door de slechte vertering.                                    Donderdagavond na de training krijgen ze wederom Elite Enzymix Energie, maar donderdag avond pakken we niks weg, we laten het staan, het restant mogen ze vrijdag ochtend nog opeten.
Vrijdag Het restant opeten van donderdagavond, rond 10.00 uur weg pakken als er nog wat ligt, bij erge honger mogen ze dan tegen 12.00 uur nog wat snoepzaad/hennep ( maar erge honger hebben ze niet hoor) . De duiven op de dag van inmanden nooit laten trainen.Op de inkorfavond altijd tonen, broedschaal er in zetten, of nog beter het broedkistje(motivatie-kistje) omdraaien waar de schaal in staat. Dan de duivinnen er bij en het koppel opsluiten in de broedbak. Tussen 30 en 60 minuten mag het koppel blijven zitten in de broedbak voordat je ze pakt.
Zaterdag de dag van thuiskomst, Electroboost door het drinkwater en volle bak Beyers Premium Weduwschap. Dat voer laten staan tot ongeveer 18.00 uur zaterdag avond, dan alles weg pakken. Beetje snoepzaad en een paar pinda’s aan de thuiskomende duif geven in zijn bak. Op zaterdag na thuiskomst de duiven druppelen in de oogjes met eyedrops. En er mag ook een yellow drop in de neus gegeven worden, als je het zaterdag doet hoeven ze het niet op Dinsdag.
Zondag In de ochtend 40 gram voer  per duif gereed maken, Beyers Elite Enzymix recup, en op dat voer Olympic MG Mix met lecithine olie. In het drinkwater Pigeon-Balance .De duiven hoeven niet los op zondag( mag wel). Op zondag is het wel goed een bad te geven.     Het tweede badje per week mag maandag, dinsdag of woensdag
 
Het systeem vitesse en midfond is steeds het zelfde.
Alleen wanneer de duiven op donderdag in de mand gaan voor 2 nachten dan die dag NIET laten trainen. En ongeveer de hele hoeveelheid voer die u ook op andere donderdagen geeft, doe je nu reeds gelijk in de ochtend  ! Het blijft de gehele dag staan ! Dan overeten ze zich niet en hebben ze op vrijdag in de auto wel weer trek.              Op deze donderdag avond bij het inzetten een Support Capsule opsteken en een Beconval pil
 
Als u op donderdag inmand voor de eendaagse fond ook NIET LATEN TRAINEN die dag
Het systeem het zelfde alleen doet u op de zondag vooraf gaande op die vlucht geen Recup op zondag maar ook gewoon weduwschapsvoer.  Ook op de donderdag inzetten eendaagse fond een Support Capsule opsteken en een Beconval-pil.
 
Als u een deel inzet op de eendaagse fond en enkele op de vrijdag avond Vitesse zetten: U toont alles op donderdag, en na het pakken van de eendaagse fondploeg de rest weer scheiden en de bakken dicht van de ingezette duiven. Op vrijdag mag de rest het restant eten van donderdag, ook dan niet los laten. U  hoeft de duiven niet nog een keer te tonen, al mag het wel, dat is uw eigen keuze.
 
Iedere dag verse Beute bak geven, alleen op de dag van inmanden NIET
 
- Trainen in het begin 1 later 2 x daags(indien mogelijk)
- Na een week of vijf is het goed eens een droogontsmetter rookblokje te gebruiken, liefst op zaterdag of zondag avond, de duiven in het hok laten zitten( niet onder de 18 graden gebruiken).
- Gezonde duiven kunnen veel aan, wees niet te bang om ze te spelen.  - Duivinnen kunnen bij goede verzorging, supplementen en begeleiding in principe elke week mee, ook jaarlingen. Doffers zijn soms toe aan een weekje rust.
 -Je hoort wel eens: Mijn doffers eten niet….. Ze eten altijd, laat ze de keuze, geef ze wat extra snoepzaad, hennep of pinda’s indien u het nodig acht.
- Laat de zon toe op uw hok, was enkele weken voor de eerste vlucht lekker de ramen en doe dat gerust halverwege het seizoen nog een keer. Ramen dicht gekalkt, afgeplakt of gordijnen is van een andere tijd. Zon is Leven, zon is forme.
- Als u zelf in het hok gaat zitten moet u zich lekker voelen dan is het voor de duiven ook lekker, voelt u tocht, trek of stinkt het, dan zit u niet lekker….. dus uw duiven ook niet.
 
Bij vragen stuur gerust een mailtje Beute_zn@hotmail.com
 
Geef even door aan uw voer-boer ( waar u uw voer koopt) dat alle Beute producten te bestellen zijn bij DHP Cultura, bij ons hier in Wilhelminaoord maar ook bij de diverse groothandels
 
Geniet van het seizoen
 

Terug