Berichtdetails

DINSDAG DE 27E JULI
27-7-2021

Goedendag

Afgelopen vrijdag hebben we de jongen ingezet voor Kalkar ( 122 km), Kalkar ligt net in Duitsland. Omdat er veel oost in de wind zat waren we toch wat bang, maar het ging ontzettend goed.

En onze afdeling lost in 1 keer hè ! bij de meesten van u is het per kring, rayon, groep en soms denk ik wel eens per straat. In de club en samenspel pakten we de 1e en 2e. En ze kwamen geweldig naar huis, om 13.30 uur ging het klokje naar Noordwolde en waren er 57 van de 60, om 14.00 uur kwam nummer 58 en die middag de 2 laatsten

Op de donderdag voorafgaande aan deze vlucht hebben we ze nog gehad op Twello en dat is zo,n 70 km.

Gistermiddag( 26-07) hebben we de jongen weer in de manden gezet waar ze ook eten en drinken krijgen, vanmorgen heb ik ze naar Zuidveen gebracht ( 10 km). Vanavond of morgen avond gaan ze weer in de mand voor een nacht en gaan dan wat verder ( tussen 50 en 100 km). De duiven van de Maargjes hoeve (Gerrit Vedder) gaan dan ook mee.

Het is een geweldig mooi gezicht hoe de duiven van de kleine manden in de afdelingsmanden gaan, ik zet de kleine voor de grote manden( die al in de auto staan) en binnen enkele seconden zitten ze er allemaal in. Het lijkt alsof ze zich wel thuis voelen.......of zou het door de pinda,s komen die in het waterbakje liggen haha. Het drinken in de manden is ook geen probleem, ze doen het allemaal. Ook hier weer met wat pinda,s die naar de bodem gaan, met hun kop onder water pakken ze ze nog.

DE OOGDRUPPELS ZIJN ONDERWEG, ZE ZIJN GEREED, NU NOG EVEN WACHTEN OP DE LEVERING EN DAN KOMEN ZE OP DE WEBSHOP.

Gister kwam er wederom een duif thuis van Sens van begin Juni, nog 3 en dat is alles retour. 

Vader en zoon FOKKINGA van harte gefeliciteerd met de nationale asduif eendaagse fond, het eerste jaar Beute producten dus ook wij zijn er blij mee.

In de club hebben we een competitie( "HET OOG VAN DE MEESTER") over de eerste vier vluchten jong, voor de eerste vlucht moesten de leden 5 jongen aanwijzen. Dat dit moeilijk is zien we nu , er zijn maar 2 jongen die 3 prijzen op 3 keer inmanden hebben( van de jongen in deze wedstrijd he). Met nog 1 vlucht te gaan lijkt het tussen een duif of 10 te gaan voor de prijzen. Alle deelnemers krijgen in ieder geval al een zak voer voor het mee doen. En de drie hoofdprijzen liegen er niet om

 

Terug