Berichtdetails

NIEUWJAARSDAG 2022
1-1-2022

Goedendag vrienden en vriendinnen,

het bericht van vandaag zal er in stukjes opkomen, ondertussen loop ik regelmatig even naar de hokken, en kijken we even bij het Carbidschieten. Dus morgen 1 januari zult u het hele bericht hier wel vinden.

De kwekers en vliegers zijn op 24 en 25 december bijeen gezet. Nu is het een week later en liggen er al op diverse plaatsen eieren, die zijn nog van gister de 30e, want die van vandaag de 31e moeten nog komen( nu 15.00 uur), ik vind het wel heel snel hoor, binnen een week de eerste eieren en dat te bedenken dat het met de kerst zo koud was dat de waterbakjes bevroren.

Het jaar 2021 in vogelvlucht; Het was een akelig jaar, Longontsteking gehad tijdens de vluchten, Corona besmetting in November en slecht verlopen vluchten hier in afdeling 11 en 10. 

Voor de postduiven-sport was het hier in het noorden het slechtste jaar van mijn carriere, niet zo zeer hier op de hokken, hier viel het mee, maar in het algemeen voor de duiven en de liefhebbers was het het slechste jaar sinds... "Ik zou het niet weten, ooit"                      Sommige hokken zijn totaal leeg, oude en jonge duiven hoor, nog nooit zoveel liefhebbers gesproken die stopten tijdens de vluchten of nu na het seizoen. Hoe het precies in elkaar zit weet ik niet en wil ik ook niet "meer" weten, het leek tijdens dit seizoen dat de weermannen en vrouwen, de besturen van de afdelingen, de lossingcomissie, IWB, WOWD, NPO etc samen besloten op er een "opruim jaar van te maken"  met als motto : "hoe komen we van onze leden af"  Het leek een gezamelijk plan, en was het geen gezamelijk plan.... dat zou ook kunnen natuurlijk, dan zijn er ernstige fouten gemaakt

01-01-2022

13 koppels van de 22 (jaarling vliegduiven) hadden gister avond eitjes, en ook bij de kwekers meer dan de helft reeds op eitjes. Ik doe alle broedbakken steeds dicht tegen 16.00 uur, dan brand het licht nog wel tot 20.00 uur maar zitten ze rustig en kan de duivin rustig haar ei leggen, hier ga ik mee door tot de jongen geringd zijn, dan laat ik de broedbakken open.

In ieder geval zijn de duiven erg gezond, als ze binnen een week al beginnen met leggen is dat een goed teken, maar dat ze na een dag allemaal reeds gewemd waren aan hun bak en partner is natuurlijk geweldig.

Zodra alle koppels op eieren zitten, of in ieder geval bijna allemaal dan gaat er Pigeon Balance door het water voor 7 dagen aan 2 ml per 1 liter water. Heel erg lekker vinden ze het niet, maar dat is geen punt, bij dorst drinken ze heus. Het kan ook over het voer hoor;  3 ml per kg voer , de twee a drie keer per week dat ze nu de OLYMPIC MG Mix over het voer krijgen kunt u dan prima aanplakken met de Pigeon Balance maar dan gebruikt u wat ruimer Pigeon Balance om de volle eetlepel MG Mix aan te plakken.

De liefhebbers die de Olympic Mg mix gebruiken zijn allen zeer tevreden, nog nooit iemand gesproken die het niet was. De Olympic MG mix is zo ongelofelijk goed, geeft zoveel extra kracht, laat de duiven zeer snel herstellen en opbollen voor de volgende vlucht, de liefhebbers die het de eerste keer gebruiken weten niet wat ze zien en voelen. 

In eerste instantie zijn we jaren geleden begonnen met twee losse onderdelen : het dierlijk eiwit deel en het calcium/magnesium etc deel. Het jaar dat we de eerste en tweede oude duif op de OLYMPIADE hadden waren we begonnen het te mengen voor de liefhebbers, de naam Olympic MG komt dan ook van Olympic Missouri Girl.  Een paar jaar later werden de twee losse onderdelen helemaal vervangen door de Olympic MG Mix. 

Op dit ogenblik kunnen we zeggen dat velen, zeer velen van de beste spelers van Nederland, Belgie en Duitsland deze Olympic MG Mix inzetten. Het gebruik onder de topspelers is zelfs zo enorm dat er reeds twee spelers het probeerden na te maken en onder eigen naam te verkopen. èèn van die spelers had zo een enorm succes met de Beute producten ( LTW, OLYMPIC MG, LECITHINE OLIE en de twee CAPSULES) dat hij contact op nam met de producent om het ook onder zijn naam te verkopen. Maar omdat het mijn samenstelling is en is vastgelegd deed de producent dat natuurlijk niet. Op verzoek van de speler/verkoper is er iets gemaakt wat er qua geur en kleur wat op lijkt. De samenstelling is nog geen 25% van de Originele Olympic MG mix, Eerst vond ik het zeer kwalijk wat de man deed, maar nu bekijk ik het met een glimlach, de gebruikers komen vanzelf terug naar de originele, en zijn ze tevreden over dit mindere product ( voor ongeveer de zelfde prijs) dan is het toch prima. De andere speler/verkoper kwam ook met een totale lijn aan eigen producten, maar dit werd geen succes. Hij had een jaar met de Beute producten gespeelt, ging geweldig, en zag handel in dat succes, liet enige tijd voor het nieuwe seizoen een zeer uitgebreide lijn maken maar dat liep niet naar wens. Ik weet dat het in iedere handel zo is, heb je iets goeds dan willen anderen het ook verkopen en laten ze het namaken of iets wat er op lijkt. Eigenlijk is het een eer dat ze mijn producten willen namaken, dat is een teken van succes. 

De eerste jaren maakte en verpakte ik veel dingen zelf zoals de MG Mix, Electroboost en de eiwitcapsules, maar het nam zulke enorme aantallen aan dat dit niet meer te doen was. Toen is het meng en verpakkingsdeel uitbesteed aan een Belgische firma, ik had er vertrouwen in, maar dat liep totaal uit de hand, het begon natuurlijk met klachten van de liefhebbers, de samenstelling was wat anders en vooral het super product Electroboost werd totaal verprutst, gelukkig heb ik dat met veel vijfen en zessen terug kunnen draaien en is het productie proces in handen van een Nederlandse firma; DHP-CULTURA-HOLLAND, die ook reeds de LTW, COLICONTROL, LECITHINE OLIE, BEUTE BAK en BEUTE KORRELMIX maakt. Alle duivenmelkers in de wereld moeten er 100% van uit kunnen gaan dat BEUTE DUIVENPRODUCTEN steeds de allerbeste is, steeds de zelfde samenstelling en hoogwaardige ingredienten !

vanavond even verder, nu naar de duiven

Terug