Berichtdetails

DINSDAG 11 JANUARI
11-1-2022

Goedendag iedereen

as zondag AVOND begint op www.gps-auctions.com een verkoop van 27 jonge duiven uit de kwekers. Ze zijn verschillend in leeftijd, de meesten zijn totaal door de rui en een paar staan nog op een pen. Ik denk dat dit de mooisten van de diverse koppels zijn. Speciaal voor GPS zijn er enkele ingeteeld, uiterst bruikbaar voor de kweek. Zet een ingeteelde tegen èèn van uw eigen soort en je krijgt gemiddeld sterkte en actieve duiven.

Als u een koppel kopen wilt kunt u een maitje sturen of een telefoontje plegen, ik geef u graag advies. Bij aankoop van een Beute-Hansen duif op de verkoop krijgt u een omruil garantie, bent u niet tevreden na het seizoen over de kweek van de duif en denkt dat het daar door komt mag u hem ruilen. We doen dat al jaren, en , dat is het mooie, niemand komt de duif ruilen, de laatste vijf jaar misschien 3 duiven, ze zijn er allemaal blij mee.

U kunt de gekochte duiven gelijk koppelen, ze zijn gereed, zijn schoon en hebben de entingen gehad. En waarschijnlijk zullen mensen uit China niet of zeer weinig mee bieden, de regering daar is bij alle import bedrijven en bij veel liefhebbers op bezoek geweest, er moet belasting betaald worden door de Chinese liefhebbers en/of importeurs dat is niet altijd het geval dus houden ze even de hand op de knip. Door diverse redenen is het vervoer naar China ook moeilijk, andere landen ook trouwens. Dus voor u de kans om een Beute-duif te kopen voor een betaalbare prijs.

De twee kinderen van de Vechtmachine die er tussen zitten, kunnen wel eens de laatsten zijn die ooit op internet als jong verkocht worden van deze super kweker.

21-517 is een geweldige doffer, zoon van Hangover 14-734 x  20-629 een dochter Vechtmachine met All Champions.                       Deze doffer heet "De Poot" , wat een naam voor een duif hè. Als jong liep hij waarschijnlijk zijn vader achterna met uit de bak vliegen maar was vergeten dat hij veel te zwaar was en nog niet kon vliegen, knak !  poot gebroken. Je ziet er bijna niets van, maar wat een geweldige duif. Is het uw toekomstige stamvader?

Er zitten maar liefst 11 duiven in de verkoop in de Hecate kleur ( Schimmels) , bij ons krijgen de duiven in die grijze kleur de kleur-naam Hecate als Hecate zelf 14-811 in de stamboom zit

21-582 Leonida-girl zit ook in de verkoop, een zeer krachtige duivin, een plaatje, een iets groter supersnel type, ze is dochter van de afdeling overwinnaar Leonidas 18-108 x  19-666 Ocean 666 een dochter vechtmachine en al moeder van diverse goede duiven en is nog maar van 2019.

21-608 Special Inbred zit er ook tussen, wat een geweldige Hecate kleurige duif. Vader is 20-570 Vitiligo en gekoppeld aan zijn tante de 19-569 dochter Vechtmachine en Hecate. De 608 is een lichtgrijze duivin met een bijna zilverkleurige kop. en een ogen..... ongelofelijk. De koper van deze duivin heeft in haar een geweldige kans om toppers te kweken.

De twee zonen van de Vechtmachine zijn de 21-571 en 572, nestbroers. De moeder is 19-506 een dochter van Liborio. Van deze 19-506 zitten nog twee kinderen in de verkoop met 20-686 een zoon van Liborio, deze twee duiven 523, 524 zijn zo mooi dat zag u misschien nog nooit. De nestbroers 571 en 572 hebben een zeer speciale naam, het zegt niets over de kwaliteit maar een naam krijgt iedere duif hier. De 571 heet Bleeding Feather, deze heeft tijdens de rui zijn 8e pen ernstig beschadigd, deze veer was aan het komen, nog maar een half pennetje was het, nog in een schacht, dus bloeden als een rund. Je ziet er bijna niets meer van, nog een beetje kleurverschil, maar wat een kanjer. De 572 heeft een nog mooiere naam : Don`t Sell me please wat betekend: Verkoop mij niet aub, hij is haast te mooi, te fijn om te verkopen, hij heeft het oog van zijn oma 08-387 Vanity

Als ik tijd kan vrijmaken zet ik morgen nog wel een paar hier op de site. Dus zondag avond op www.gps-auctions.com 

groetjes

Terug