Berichtdetails

ZATERDAG DE 22E JANUARI
22-1-2022

Goedendag

Vanmorgen een jeugdspeler met zijn vader uit Lemmer op bezoek gehad. Ze hadden hun 13 duiven meegenomen. Drie stuks van 2020 en tien stuks van 2021 en er zaten een paar knappe duiven bij.                                                                                                                    Ik hoop dat ze op de goede manier hulp krijgen vanuit de club of omgeving. Beginners zijn er weinig, maar door goede begeleiding kun je ze behouden voor de sport.

Hier liggen overal kleine jongen, een schitterend gezicht , een drukke tijd breekt aan. Toen ik de ringen pakte zag ik een ander merk op de doos staan. Geeca, Made in Belgium stond er op. En de serie gewone ringen begint hier met 80, en volgens mij hebben we dat nog nooit gehad . De serie van de Friesche fondclub begint zoals altijd met 42, mooi kleurtje trouwens.

De regeling dat de ringen boven de 100 maarliefst 50 cent per stuk meer moeten kosten, vind ik raar. Ze hebben een gewone prijs van 60 cent per stuk, tot en met 100 stuks is het dus 100 x 60 = € 60,00. Heb je 200 ringen besteld dan betaal je voor die tweede 100 stuks een bedrag van € 110,00 dus betaald men € 50,00 extra.

Normaliter als je een groter aantal van iets laat komen wordt het steeds goedkoper. Nu hoor ik u denken: als je zoveel ringen koopt kun je het ook wel betalen, tja misschien is dat zo. Ik heb er wat minder besteld dan andere jaren, dus wat minder jongen kweken, maar ook dus minder jongen weg kunnen geven voor bonnen, goede doelen en of jeugd. Om die 50 cent per ring extra? nee niet om het bedrag zo zeer meer om het idee, dat je als je wat meer ringen afneemt meer moet betalen. Persoonlijk kan ik het wel betalen, maar er komt ook een vraag van het npo om een vlucht te sponsoren ter waarde van € 2500 en van een 50 inzetlokalen een bon aanvraag( niet allemaal meer gegeven hoor), een gezamelijke vlucht afdeling 10 en 11 sponsoren, een aantal jeugd groepen in Nederland willen graag een prijzenpot, 15 zakken voer gehaald voor de eigen clubleden en ach dit met die ringen kan er dan nog wel bij. Ik ben een gelukkig mens dat het allemaal nog kan.

Morgen op zondag de 23e januari sluit de veiling van de jonge duiven van groep 1 om 15.00 uur en die van groep 2 sluit om 15.30 uur kijk gerust eens of er iets voor u bij zit. De verkoop staat op www.gps-auctions.com 

Geniet van uw weekend, geniet van de mensen om u heen en wees lief.

Terug