Berichtdetails

MAANDAG DE 13E
13-6-2022

Goedendag sportvrienden,

Afgelopen zaterdag was het minder dan dat we gehoopt hadden. Op Heusden Zolder pakken we 12 van de 17 jaarlingen en beginnen we met de 1e Getekende 21-130. Op Sens, de eendaagse fond hebben we 4 bij de eerste 10 maar beginnen echt 20 minuten te laat in de afdeling. Maar alles thuis en dat is ook al heel wat ;) 

In pv De vredesduif hebben we na twee eendaagse fondvluchten de 1e, 2e, 4e, 5e, 7e Asduif fond, en dat voor jaarlingen. Op de Vitesse hebben we als tussenstand de 1e Asduif. Het seizoen is nog lang, maar voor een compleet nieuwe vliegploeg ( alle ouden zijn weg) zijn we dik tevreden. 

Vanmorgen hebben de jongen eerst een uur gevlogen voordat ze in de mand gingen. Rond 12.45 uur zijn ze gelost bij "De Witte paarden" dat is over de snelweg A32 naast Steenwijk. Door de lucht maar 8 kilometer. Bij thuiskomst was er niets, na een half uurtje kwamen de eerste twee, en dan weet je dat ze uit elkaar geslagen zijn. Maar in de loop van de middag( het is nu 17.30 uur) kwamen er toch steeds koppeltjes en eenlingen thuis. Er zullen vast enkelen achter blijven, maar de meesten zijn er wel weer zo te zien. Morgen weet ik het aantal zeker, vanavond komen de antennes op de nieuwe invliegkleppen. En omdat de meeste jongen gechipt zijn weten we het aantal dan zo ;)

Een enorme stapel mails, apjes, telefoontjes etc gehad over prestaties van afgelopen zaterdag. In iedere afdeling meerdere TT plekken gepakt door Beute producten gebruikers. De liefhebbers die het al langer gebruiken zijn er aan gewend maar de starters... die staan te kijken van het trainen, het series pakken en mee kunnen doen met de eersten.

Waar ik ook erg blij mee ben zijn de prestaties met nazaten van onze duiven, vele eerste prijzen zijn reeds behaald met de kinderen uit de gekochte of gekregen Beute duiven. De verkopen bij GPS-AUCTIONS in 2020 en 2021 waren zeer succesvol in de nakweek zo blijkt nu. We krijgen al vragen over 2022 GPS-AUCTIONS. Komt goed ;) 

Terug