Berichtdetails

DE LANGSTE DAG
21-6-2022

Goedemorgen iedereen

Afgelopen zaterdag hadden we een slechte vlucht, veel liefhebbers die normaliter in de top spelen hadden een slechte vlucht. De omstandigheden waren niet gunstig, maar dat is voor iedereen in onze afdeling gelijk. We hadden 30 duiven mee, 17 duivinnen en dus 13 doffers. De eerste doffer zat pas op plaats 53 in de vereniging, de eerste acht duiven waren dus duivinnen. Van de 9 beste duivinnen tot nu toe wonnen wel 7 prijs, we begonnen met een 4e plek.

Waar zo iets aan ligt? Tja als we dat zeker zouden weten. De duiven zijn gezond, zijn allen jaarling, tot nu toe iedere week mee geweest(de duivinnen zeker) en hebben de eerste 9 weken zonder medicatie gevlogen. Nu hebben we op zaterdag middag een rookblokje aangestoken (Pro Smoke) en twee dagen een medicament voor de "koppen" gegeven. Of dat noodzakelijk was? geen idee, maar na een slechte vlucht ben ook ik van slag en "doe wat"  

Die zondag ochtend keek ik op de compuclub site bij afdeling 11 en zie dat tientallen liefhebbers die normaal goed pakken allemaal hun slechtste vlucht hadden, dus ook bij die mannen en vrouwen zullen er veel vraagtekens zijn.

Op dit ogenblik dat ik dit schrijf is het 09.02 uur, dus iets over 09.00 , de duivinnen zijn er uit vanaf 07.45 uur. Het eerste uur heb ik ze niet gezien, weg, foetsie. Nu zie ik ze zo nu en dan een keer over komen. Zodra ik naar buiten ga en de kleppen open zet vallen ze. Als ze zo trainen zou je zeggen dat ze niet ziek zijn. Ik probeer vandaag nog een bezoekje te brengen aan Nanne Wolff. Ik laat het u weten.

Terug