Berichtdetails

ZATERDAG DE 25E JUNI
25-6-2022

Goedendag iedereen,

Vandaag hadden we twee vluchten, een supervitesse vanuit Venlo en een eendaagse fond vanuit Saulieu. Deze laatste met een afstand voor ons van 635 km. Ten eerste een compliment voor het bestuur van de afdeling(en)dat ze naar deze losplaats zijn gegaan. Al dagen was de voorspelling dat er op de oorspronkelijke losplaats een grote kans op veel regen was, maar ook van daar uit een strook met regen naar Nederland. En als dan alles op alles gezet wordt om oostelijk een losplaats te vinden, verdient een compliment. De duiven gingen er uit om 07.00 uur. We hadden 10 jaarling duivinnen mee. ( op het moment dat ik dit schrijf 15.30 uur) zijn er 8 van de 10, en in de vereniging allen prijs.

Om 13.50 uur begint het korte tijd te spoelen, een fikse bui dus, op 13.52 uur zien we een paar heel hoog over gaan, ik fluit hard, eerst geen reactie, nog een paar harde "fluiten" en ja, èèn wordt wakker in het koppeltje (5 stuks) en draaide om. Maar omdat het zo hard regende kon ze moeilijk vallen, de tamme witte gepakt, als lokker gebruikt en ja ze komt mee, gaat omlaag en ziet de klep. 13.59 uur in de klok. Ook de tweede arriveerde nog in de regen om 14.09 uur. Het lijkt nu op de meldsite dat we 1,2,4,6,8,9 zijn.

Vanmorgen op de Vitesse waren ze er veel eerder dan gedacht. Gelost te Venlo om 07.45 uur op 163 km. Ik kom buiten, zet het klokje er in en de kleppen open. Sta in het hok om de broedbakken open te zetten, echt minder dan een minuut na dat ik het klokje er in zette zitten er twee duiven naar me te kijken voor de spijltjes. Petra was met de koffie bezig en de letters waren er nog niet eens. 09.20.15 en 09.20.21 uur op 1713 en 1711 mpm. ook hier waarschijnlijk de 1e en 2e in de club.

Na vorige week net als velen een matig resultaat, nu op beide vluchten als een trein.

Vitesse 1e met 21-437 Onika (duivin) en 2e met 21-019 Octavio-Hecate (doffer)

Fond 1e met 21-503 Odelina ( gekweekt door Henk Hoekstra) en 2e met 21-117 Ocean ( op de fond alleen duivinnen mee)

Gisteren ( 24-06) gaat de telefoon, Meneer van der Bij uit Steenwijkerwold; Bent u duivenmelker? dan heb ik een duif van u. 22-429.  Dat klopt zei ik, al een tijdje weg. "Ja, hij is ook al een week onze gast in de tuin maar ik kon hem niet pakken. Mijn vader en opa hadden ooit duiven dus ik weet er iets van." Ik zeg dan wordt het tijd dat je ook duiven gaat houden...., ik kom hem zo ophalen kan dat het is maar tien minuten rijden, of ik laat hem even door Jannes Mulder halen. "Nee , we komen hem brengen, we stappen nu in de auto, vinden we wel zo leuk"  En ja hoor, tien minuten later met een grote doos onder de arm, meneer en mevrouw van der Bij uit Steenwijkerwold op visite. Samen de jonge duif in het hok gedaan al kwamen ze moeilijk voorbij Roos, Mees en Bella de Maincoon katten " ooooooohhhhhh wat een mooie dieren".  Kom snel een keer kijken op een zaterdag bij thuiskomst van de duiven, en dat gingen ze zeker doen. 

Terug