Berichtdetails

VRIJDAG 5 AUGUSTUS
5-8-2022

Goedendag Iedereen,

We hebben vanavond 75 jongen in de mand gedaan voor de 4e officiele vlucht. Ze gaan in principe naar de losplaats Heusden-Zolder. 12(Twaalf)  stuks hebben nog 100% score van 3 op 3. En dan 31 stuks een score van 2 op 3. Maar ook 6 stuks die nog geen prijs hebben. Van de 75 stuks zijn 29 die niet verduisterd zijn geweest. Alle jongen vliegen nu vanuit het zelfde hok, zitten dus ook bij elkaar. De onverduisterde hebben hun eerste maanden in het Dumo hok verbracht. Deze jongen staan nu nog op vijf oude pennen. Het is jaren geleden dat we een ploegje "kale jongen"hebben gehad. Met droog weer kunnen ze een prijsje spelen, maar met buien is de kans er op klein.Vanaf volgende week gaan we naar twee nachten mand, dan hebben ze het moeilijk, soms vallen ze erg kaal in de mand. We spelen ze niet om kwijt te raken, dus dan gaan ze niet meer mee, ze zijn na morgen 6 x in de afdeling container geweest, in principe genoeg ervaring.

De jaarlingen zitten allemaal op eitjes, die zijn de 26e Juli gekoppeld. Van de jaarlingen zullen we een deel nog op de natour spelen, het is goed voor hun ervaring maar ook voor de drang naar huis dat ze een aantal weken op jongen vliegen. Eigenlijk staat al vast welke mogen blijven en welke vertrekken moeten, maar soms heb je op de natour een slecht presterende die het opeens oppakt. En pakken ze het op, dan gaan ze volgend seizoen ook presteren. 

De kwekers zitten nu bijna allemaal op stenen eitjes, een maand eerder dan andere jaren. Scheiden gaan we ze nog niet, de (kweek) duivinnen moeten in het hok van de jongen, en die vliegen nog tot 10 september. Zodra ze van de stenen eitjes afstappen beginnen ze nog wel een keer opnieuw maar dat geeft niks, de rui gaat dan extra hard.

De jongen die in Oktober op WWW.GPS-AUCTIONS.COM komen zijn dik in de rui, maar oei oei wat zitten er mooie jongen bij.

De jaarlingen die volgende week op de natour gaan vliegen krijgen vanaf as maandag iedere dag LTW door het water, dus 7 dagen per week, maar dan een dopje per 2 liter water ipv per liter. Het komt dus neer op zo,n 5 weken lang iedere dag LTW door het drinkwater met op woensdag de Bevisol er door.

 

Terug