Berichtdetails

DINSDAG DE 9E AUGUSTUS
9-8-2022

Goedendag Iedereen,

Afgelopen week waren de jonge duiven naar Heusden-Zolder wat voor ons een afstand heeft van 210 km. Ze werden gelost om 08.00 uur er waren 14.216 duiven in de strijd door 561 hokken bijeengebracht. In p.v. de Vredesduif te Noordwolde waren 445 jongen binnengebracht door 14 leden. Er zijn diverse leden die ze alleen op de natour spelen of de taart vluchten, en we hebben onze penningmeester Hans Bos uit de Hoeve die succesvol op de marathon speelt, die speelt de jongen helemaal niet, die gaan mee op de eerste vitesse vlucht als jaarling en zijn dan nog nooit in de mand geweest. En dat gaat bij Hans opvallend goed.

We hebben er dit jaar weer enkele leden bij, overgekomen uit Wolvega (opgeheven), maar daarnaast nog twee nieuwe leden die nog nooit duiven gehad hebben. Gemma Prins is een jonge dame met een gezin met kleine kinderen ,met haar man een bedrijf in ongedierte bestrijding en dus een mega druk leven. Ze kwam door Henk Kromkamp uit ter Idzard in aanraking met de duivensport. Henk zorgde ook voor een paar jonge duiven die eerst in een tuinhuisje gingen maar tijdens de vluchten een echt postduivenhok. Op de eerste vlucht kwam ze met 7 duiven, 6 van Henk en een aanvlieger die ze mocht houden. Die eerste vlucht kwam alles thuis, maar het duurde even, op dinsdag de laatste. Trillend als een rietje stond ze die eerste vlucht op wacht met het hele gezin, de 1e getekende was het, ik weet het nog het was een blauwe duivin die hoog uit de lucht kwam aanzetten en zeker op tijd, maar tja, een nieuw hok sinds twee dagen, dus de duivin heeft ruim een uur op het huis gezeten. Ook de tweede en derde duif die dag bleven lang zitten. Maar ze was al mega blij dat ze weer thuis kwamen, en die zinderende spanning. De dag na de eerste vlucht kwam ze met het gezin even op bezoek hier in wilhelminaoord. Even wat meegegeven om de laatkomers te laten herstellen. Met Henk haar coach besproken over het hoe te voeren, wanneer voer, wanneer training en hoe leer je ze luisteren. De tweede en derde vlucht ging het steeds beter, ze knalden uit de lucht als rakketten, en na een beetje twijfel hup in het hok. En steeds alle dujven weer thuis, afgelopen week stond ze trots als een pauw aan de inkorftafel : Dit gaat hem worden morgen ! De 22-782 "Fenna" 1e getekende ! en ja daar was ze , 116e van 445 duiven, dus een 330 duiven achter haar latendDe eerste keer dat je op papier staat is een geweldig gevoel. Nu heeft ze de smaak te pakken, volgend seizoen met iets meer jongen en zelf een ervaring rijker gaan we er nog veel van horen. Geweldig !!

We hadden zelf 75 jongen mee, een gedeelte verduisterde jongen en een groep die nog op vijf oude pennen staan, sommige drie zelfs. De 22-413 "Prince" behaalde  zijn 2e EERSTE prijs. Op Boxmeer de 1e tegen 489 duiven en nu de 1e tegen 445 duiven

De uitslag was goed met 47 prijzen van 75 gezette duiven. 1,2,5,7,8,9,10,11,14,15,16,18,19,20. 

Nu moet de aandacht weer naar twee hokken, de jongen en de ouden. Als er niet teveel verloren gaan die laatste vluchten dan hebben we volgend seizoen eens een keer een mooie ploeg. Van de jaarlingen bijna niks weg en dan een mooie groep jongen nog, dus een keuze uit zo`n 120/130 vliegers. Daar moeten toch 20 koppeltjes vliegers uit kunnen komen voor 2023

vergeet de actie week niet he, met mooie kortingen op alle producten. En komt u in het spoor der kampioenen, u gebruikt onze producten en het staat er ook bij dan komt er vanzelf een mooie korting bon.

Terug