Berichtdetails

VRIJDAG 09-09-2022
9-9-2022

Goedendag iedereen

Gister 30 duiven ingemand voor Chalons & Champagne, ongeveer 450 km , 16 doffers en 14 duivinnen zijn mee. De meeste liefhebbers haakten af, we hadden genoeg liefhebbers om te mogen inmanden, maar er waren maar 90 duiven, dat wil zeggen dat 1/3 deel van ons is. Had ik geweten dat er zo weinig deelname was, hadden ook wij maximaal 10 gezet.

Het lijstje van 30 stuks, is niet helemaal de lijst met 30 besten, er staan ook diversen van de "tweede helft" bij. Er zijn duiven die opeens de laatste twee a drie vluchten zich laten zien, en die opkomende duiven moet je gebruiken om het lijstje te vullen. Het aantal van 30 stond wel vast voor ons, we hebben keuze genoeg. Maar ook de rui namen we mee natuurlijk, sommigen vielen af omdat ze nog op 6 pennen stonden, of omdat het gat in de vleugel gewoon te groot was. Op een 120 km vlucht kijk je daar niet na, maar op een 450 km vlucht natuurlijk wel.

Bijvoorbeeld 22-341 Pierre met 7 op 7 dus 100% is niet mee, dat is een onverduisterde doffer op 3 oude pennen, en zijn dekveren beginnen te vallen. Deze zoon van Tygo Kittel x Nina Ocean 666 gaat mits gezond blijvend een topper worden, alle duiven uit Nina Ocean zijn 1e prijs winnaars.

De eerste en derde getekende zijn broer(PERDANA) en zus(PIPPA22-484 en 22-483 uit 21-128 OBELIX x 21-115 ORIANNA twee super vliegers die twee super jongen geven. De tweede getekende is PAINTER 22-427

Bij de oude vliegers (Jaarlingen) liggen bijna speenklare jongen en bij de jonge duiven liggen ook overal jongen in de schaal ( ze brengen ze groot voor de jaarlingen). 15 stuks zijn geringd met duitse ringen, die gaan naar Frits ten Cate en worden daar in de club ondergebracht (Neuenhaus). Ook wel eens gedaan bij nederlandse verenigingen, hele schalen vol met eieren, of manden vol jongen, maar Nederlanders zijn anders, via via hoor je over top prestaties met de nazaten, maar van de liefhebbers zelf hoor je niks. Wel vragen ze of ze het volgend jaar weer eieren of jongen krijgen.... Nu gaan er een aantal naar liefhebbers in het land, en de rest naar twee nieuwe clubleden, echte beginners.

Zo nu even naar buiten, want de eerste liefhebbers met hun te selecteren duiven zijn er reeds, later meer

Terug