Berichtdetails

MAANDAG DE 30E JANUARI
30-1-2023

Goedemorgen iedereen

Gisteren zijn 20 geheel door de rui zijnde jongen van 2022 online gezet op www.gps-auctions.com. Ga eens kijken of er iets voor u tussen staat.

Hier hebben we de eerste 60 jongen van 2023 geringd, het gaat geweldig met de jongen en hun ouders. De rest van de jongen zullen vandaag of morgen wel geringd worden. En de meeste kweekkoppels hebben hun tweede ronde eitjes liggen.

Op dit ogenblik krijgen de kwekers en vliegers om de dag Olympic Mg mix over het voer, ik plak dat aan met afwisselend Colicontrol, Bevisol of Pigeon Balance , u kunt alle vloeibare Beute producten gebruiken om de Olympic MG mix aan te plakken.                              Op dit ogenblik gebruik ik de Lecithine olie even niet, die gaat over het voer vanaf de eerste maandag in Maart. De licithine olie helpt bij het opslaan van vetten tussen de spieren, ze kunnen er op dit ogenblik wat te dik van worden.

Onze 32 reserve duiven(16 koppels) gaan het aankomende seizoen vliegen op naam van mijn broer J.R.Beute (Johan), ook die zitten nu op kleine jongen of nog eitjes. Eerst wilden we ze niet spelen en alleen gebruiken om eventueel aan te vullen bij de A. ploeg, maar ze zitten er zo mooi bij dat Johan er graag mee wilde spelen. Dus in het tweede unikon systeem wat we hebben komen deze duiven, ze krijgen roze chipringen om ( er gaat vast eens èèn het andere hok binnen). Nu zitten we nog even met de wettelijke bepalingen, of we een splitter mogen gebruiken( en dan alles doorgeschakeld) of dat de antennes van het Dumo hok op de normale manier aangesloten moeten worden op de tweede Unikon. Zaterdag komt er een kenner van de regels dan hoor ik het wel. De hoklijsten zijn gereed, het  lidnummer is binnen, alles is geént. De ringen moeten overgeschreven worden, maar het komt allemaal goed.

 

Terug