Berichtdetails

VITESSE SCHEMA BELGIE
3-2-2023

Deze Liefhebber speelt met 9 weduwnaars.

Quiévrain 106 km en Noyon  210 km
26 maart de eerste vlucht een zondag

 
  • Ik ga er van uit dat u zondags speelt, met één nacht mand, dus zaterdagavond inzetten
  • Ik ga er van uit dat u de eerste vlucht reeds op weduwschap begint, dat dus het eventueel broeden en of jongen groot brengen achter de rug is
  • De afstanden voor u zijn 106 en 210 km, deze afstanden zijn kort en het maakt voor het schema niets uit of ze naar Quiévrain gaan of Noyon

 

Zondag 19 Maart is voor u het echte startsein om het echte schema te beginnen, dus de zondag voor de eerste vlucht ( 26 Maart).

 
Vanaf nu ( begin februari) tot die 19e Maart heeft u uw eigen systeem qua gezondheid, voorbereiding en voeding. Het advies is om samen met uw dierenarts te onderzoeken of ze helemaal gezond zijn. Gebruik niet zo maar medicatie op eigen “gevoel” , laat ze onderzoeken door een duivendokter met ervaring, op zijn advies gaat u handelen. Wel is het zo dat er doctoren zijn die graag verkopen c.q. geld verdienen en iedere keer dat u de praktijk bezoekt hij wel “iets“ vind om medicatie te kunnen mee geven. Een heel klein beetje Tricho( het geel) is niet erg, een beetje Coccidiose is niet erg, dat vinden ze eigenlijk altijd. Het is aan u te beoordelen of er wederom gekuurd moet worden. Het “koppenprobleem” word ook door iedere arts anders behandeld. U moet zorgen voor een goed klimaat op uw hokken, een droog en tochtvrij hok met passend verluchting systeem, dan is het koppen probleem makkelijk te behandelen of helemaal niet aan de orde.
Advies: Gebruik nu tot 1 Maart 1 a 2 keer in de week LTW door het drinkwater. Tot 19 Maart  1 a 2 keer per week Olympic MG Mix over het voer aanplakken met Colicontrol of Pigeon Balance en 1 x per week Bevisol door het drinkwater ( dit kan samen met LTW). Bij de doffers maar ook hun partners.
Op 1 Maart begint u met 14 dagen lang LTW te verstrekken door het drinkwater bij uw weduwnaars en liefst ook bij hun partners. Veertien dagen lang en iedere dag vers. Natuurlijk kunt u het overschot prima aan de jongen of de kwekers geven, we gooien niets weg.
Het gehele jaar door dus 52 weken per jaar staat er voor alle duiven ( vliegers, kwekers en jongen) verse BEUTEBAK ter beschikking, voor uw 9 weduwnaars komt dat op een handje per dag. Andere potjes met mineralen, grit, roodsteen, maag kiezels etc. zijn dan niet nodig zijn vaak te zout of gewoon onnodig. Tijdens het vliegseizoen op de dag van inzetten geen verse Beutebak verstrekken
Probeer alle duiven iedere week een bad te geven met BEUTE BADZOUT voor een zachte pluim, frisse kop en een goed gevoel (en luis houd er niet van).


Zondag , de dag van thuiskomst. De duiven hebben volle bak Premium Weduwschap van Beyers staan bij thuiskomst. Zorg dat de thuisblijvende duivinnen ook goed hebben kunnen eten die dag, bij thuiskomst van haar doffer moet ze aandacht voor hem hebben. Bij thuiskomst wat snoepzaad in zijn broedbak en eventueel een paar pinda’s . Bij thuiskomst staat er reeds een drink pot gereed met PIGEON BALANCE door het drinkwater ( 2 ml per liter water), op warme zondagen is het goed om tegelijkertijd ELECTROBOOST te verstrekken ( kan gewoon door de Pigeon Balance). Bij het scheiden van de geslachten een OOG en NEUSDRUPPEL in beide ogen van de doffers.Na het wegnemen van de duivinnen gaan de doffers meestal naar de voerbak en mogen zich tegoed doen aan de restanten tot ongeveer 19.00 uur, daarna het voer weg pakken.


Maandag, de dag na thuiskomst hoeven de weduwnaars er niet uit, ze krijgen het bad met Beute Badzout in het hok, in de volière of gewoon buiten, maar trainen hoeft niet op maandag. In de ochtend komt er voor de gehele dag Beyers Elite Enzymix Recup in de gezamenlijke voerbak. Over dit voer komt de OLIMPIC MG MIX aangeplakt met LECITHINE OLIE. U heeft 9 weduwnaars, en op de maandag krijgen ze 9 x 40 gram is 360 gram in één keer in de voerbak, dat kunnen ze eten als ze dat willen tot ongeveer 18.00 uur die avond, en dan de eventuele restanten weg pakken. Door het drinkwater wederom de PIGEON BALANCE 2 ml per liter water


Dinsdag. Na de ochtend training krijgen de weduwnaars 10 gram Beyers Elite Recup per duif in de gezamenlijke voerbak, dus 9 x 10 gram is 90 gram en niets meer, en wederom OLYMPIC MG MIX over het voer aangeplakt met LECITHINE OLIE. Door het drinkwater gaat LTW, de gehele dag. Na de middag/avond training van een uur krijgen de weduwnaars 20 gram Beyers Elite Recup met Olympic MG Mix en Lecithine olie. De 9 weduwnaars x 20 gram is 180 gram in de gezamenlijke voerbak. Een Weegschaal gebruiken om de grammen precies af te kunnen wegen. De dinsdag is de perfecte dag om de Yellow drops te gebruiken, het tijdstip van geven is niet van belang( het makkelijkste is misschien na de avond maaltijd). In beide neusgaten één druppel. Advies: pas op, het vlekt om uw kleding.


Woensdag. Na de ochtend training krijgen de weduwnaars 10 gram Beyers Elite Recup per duif in de gezamenlijke voerbak, dus 9 x 10 gram is 90 gram. Door het drinkwater gaat LTW, de gehele dag. De weduwnaars krijgen vandaag als extraatje een mix van snoepzaad en hennep ( snoepzaad bevat ook reeds een deel hennep, maar ik adviseer het hennep gehalte om hoog te brengen tot 50%). Voor uw 9 weduwnaars weegt u een 30 gram af. Dit kunt u in één keer geven in de voerbak, maar als u het fijner vind ook per doffer in zijn broedbak. En de tijdstip van het geven kunt u zelf bepalen, misschien tussen 12 en 13 uur, maar het kan ook prima na een training in de avond. Na de middag/avond training krijgen de 9 doffers wederom  9 x 20 = 180 gram maar nu een mix van Beyers Recup en Beyers Premium Weduwschap 50/50
Donderdag. Na de ochtend training krijgen de doffers 100% Beyers Premium Weduwschap in de gezamenlijke voerbak. Bij uw 9 weduwnaars is dat wederom 9 x 10 = 90 gram. Het extraatje(snoepzaad/hennep) is gelijk als op de woensdag, dus wederom ongeveer 30 gram. Door het drinkwater de gehele dag LTW samen met BEVISOL. De Bevisol er vandaag doorheen omdat we richting het vlucht weekend gaan. Na de middag/avond training krijgen de doffers wederom Beyers Premium Weduwschap en wederom 20 gram per duif dus dat is voor uw 9 weduwnaars 180 gram in de gezamenlijke voerbak.


Vrijdag. Na de ochtend training krijgen de doffers ditmaal 20 gram per duif en dan een mix van   50% Beyers Premium Weduwschap en 50% Beyers Elite Enzymix Energie in de gezamenlijke voerbak, ze mogen hiervan eten wat ze willen en is er na een uur nog een restant dan pakt u dat weg. Het is op de vrijdagochtend dus 9 x 20 = 180 gram. Het extraatje van 30 gram snoepzaad/hennep geeft u vandaag het best tussen 11 en 14.00 uur dus rond de middag. Na de middag/avond training krijgen de doffers maar liefst 40 gram per duif en dan 100% Beyers Elite Enzymix Energie dus dat is voor uw 9 weduwnaars 9 x 40 = 360 gram , dit eten ze meestal niet allemaal op, het mag blijven staan tot de zaterdagochtend rond 10/11.00 uur.


Zaterdag, de dag van inzetten, laat u de doffers niet trainen , rond 10 a 11 uur in de ochtend pakt u de restanten voer van de vrijdagavond weg. Was het voer op de zaterdagochtend tegen 09.00 uur toch verdwenen dan mogen ze nog het extraatje snoepzaad/hennep van totaal 30 gram, maar alleen als alles van die 40 gram per duif van vrijdag weg is. Advies is iedere week de duivinnen te tonen, maar daar denkt iedere liefhebber anders over. Bij erg warm weer mag op de dag van inzetten de Electroboost door het drinkwater


De Support capsules en eventuele Beconval pills gebruikt u als vitesse speler alleen bij slecht verlopen vluchten of bij laatkomers.
 
Succes

Gert Jan Beute 03-02-2023

Terug