Berichtdetails

ZONDAG DE 29E OKTOBER 2023
29-10-2023

Goedendag iedereen,

Ondertussen is het hier iedere dag druk met liefhebbers die hun duiven laten keuren en of selecteren. Het beste advies is steeds om alles mee te nemen, dan hebben we een compleet beeld wat er op uw hokken bevind. Wees niet bang ! , dat klinkt misschien raar maar er zijn liefhebbers die bang zijn om hun duiven te laten zien. Ze zijn soms bang af te gaan of op hun kop te krijgen dat de duiven matig of slecht verzorgd zijn of van (zeer) slechte kwaliteit zijn. 

Ten eerste als u een afspraak maakt met Petra op 0521-382644 (Zij gaat over de agenda), en u komt op de afgesproken tijd dan zijn er geen andere liefhebbers. U bent er, misschien neemt u iemand mee, mijn broer Johan Beute of Willem Heinhuis zijn er om alle beoordelingen te noteren. Op de lijsten komen de kwekers bij de kwekers en de vliegers bij de vliegers, en dus alles op papier met een cijfer tussen 5 en 8,5  en dan natuurlijk of ze geschikt zijn voor de Vitesse, Eendaagse fond, Marathon. Na de beoordeling per duif ga ik als u dat wenst de koppels bij elkaar zetten op papier. Dat koppels vormen zit er gewoon bij en kost dus niets extra's.

De keuring/selectie is dus iets tussen U en MIJ, u ziet misschien op facebook of andere media namen staan van mensen die hier geweest zijn die week. Maar regelmatig willen liefhebbers dat liever niet, dan doen we het natuurlijk ook niet !

De duivensport is duurder geworden, u heeft misschien te veel duiven maar weet niet precies welke niet goed genoeg zijn. Wanneer u na de keuring/selectie minder duiven op uw hok heeft is het goedkoper maar vooral veel overzichtelijker. 

Zodra u de duiven die niet door de selectie kwamen weggebracht heeft en u kijkt in de hokken dan geniet u er van, dat weet ik zeker want het is altijd zo. En als u voer gaat halen voor de overgebleven duiven zal het bedrag minder tot veel minder zijn, maar denk ook eens aan de entingen en andere kosten. Minder duiven, Minder kosten, Veel overzichtelijker en minder schoon te maken. IK WEET ZEKER dat als u tegen uw gezinsleden zegt dat u de duiven laat uitzoeken en dat het daarna minder gaat kosten, meer plezier gaat geven en de prestaties omhoog gaan dat ze tegen u zeggen; GELIJK BELLEN voor een afspraak.

Als u met een aantal vrienden of clubgenoten samen doet, ofwel u wilt ze laten selecteren bij u thuis of in uw clubgebouw dat is vaak ook mogelijk. Vraag uw vrienden, kennisen of clubgenoten eens hoe ze er over denken. Stel u doet het in uw clubgebouw en er mogen ook andere liefhebbers uit de omgeving komen dan kunt u of ik het kenbaar maken en zullen mensen zich aanmelden en maken we een tijdschema

Vandaag om 16.00 uur stopt de veiling van 31 jonge duiven uit onze kwekers. Op www.gps-auctions.com kunt u ze vinden onder de naam BEUTE & HANSEN

Terug