Columns en artikelen

IK BEN VANDAAG ZO VROLIJK
14-1-2011

Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk, ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit. Ik zit lekker op kantoor van het tankstation waar ik werk, de laptop staat voor me, op de achtergrond heerlijke muziek (Veronica). Ik geniet, goede muziek, mijn gedachten bij de super gezonde duiven op mijn hokken, de eerste jonge duiven die geboren zijn en de lol die ik afgelopen winter weer gehad heb in diverse duivenclubs. Als we er goed over nadenken wat hebben we dan toch en prachtig sport. Natuurlijk is er wel eens wat, nu weer met de klok systemen, met vlucht naar de toekomst. En bij ons in de afdeling dat ellenlange gezever over Noord/Zuid (de Afdeling is nu in Noord en Zuid gesplitst), en dat extreme ikke ikke denken van enkele van onze leden. Maar ik doe er niet meer aan mee, ik laat mijn humeur er niet meer door verpesten. Dus ik ben vandaag vrolijk!

Afgelopen vrijdagavond was ik te gast bij de Koerier te Utrecht, de luidruchtigste postduiven club van Nederland maar vast ook èèn van de gezelligste. Iedereen was er, Vitesse mannen en Overnacht liefhebbers, maar ook mensen die geeneens duiven meer hebben. Gewoon èèn groot duivenfeest of zoals ze daar zeggen de Dolle Beute Avond. Rond 14.00 waren Richard van der Horst en ondergetekende reeds vertrokken, eerst even naar Boven Leeuwen naar Falco Ebben waar we 12 fantastische kweekkoppels zagen waaronder een spierwitte doffer uit Swing van Ferry van Loo. Een mooi koppel voor de toekomst is een doffer van 2010 die niet over gewend wilde worden naar het hok van zijn oom in Beneden Leeuwen en een oude Vandenabeele duivin van 2003.

Tegen 17.15 uur reden we reeds richting Utrecht, tijd genoeg dus om even lekker te gaan eten bij de Waterval (Surinaams afhaal restaurant). Een grote neger vond het fantastisch dat we helemaal vanuit Drenthe kwamen om van zijn eten te genieten. Richard had zijn ogen groter dan zijn maag dus kreeg een doggybag mee voor thuis (ik niet, mijn maag is groot genoeg voor 5 porties). Tegen 19.15 uur waren we reeds bij de Koerier, het zat al bomvol met feestgangers, en we begonnen pas om 20.00 uur, schitterende duivensport.. Eerst met enkele toppers over overnachtfond gesproken (van de Berg en Brakelè), twee absolute toppers die vol passie over hun sport praten. Ik ga daar toch eens kijken bij die mannen.

Tijdens de keuring kwam ik nog een kleinkind van “Opa” tegen van Gilbert van de Berg, goede ogen van zijn grootvader (Opa), Prima duiven zaten er hier weer in Utrecht, bedankt voor de gezellige avond.

Op zaterdagmorgen reeds vroeg uit de veren omdat ik verwacht werd in Duitsland, de jeugd van Regio 410 (Emst/Vechte) had hun regionale dag, met een forum van Tonie van Ravenstein en ondergetekende. Vanaf 10.00 uur ging het hier los met verschillende festiviteiten, bonnenverkoop (met 4 duiven van Gunter Prange die € 10.000 op brachten voor de jeugd), een duivenkeuring, tentoonstelling en zoveel eten als iedereen maar wilde. Gunter Prange is de grote motor achter dit gebeuren, samen met zijn team maakt hij er ieder jaar een voortreffelijke dag van voor de jeugd, hun ouders en alle andere leden. Ik denk toch wel dat er 250 man in de zaal zat. Tegen 16.00 weer naar huis en nog even langs mijn eigen cluppie p.v.de Vredesduif te Noordwolde voor de Nieuwjaars borrel. Alle leden (min èèn natuurlijk) hadden hun elektronisch systeem gebracht voor de update van de nieuwe verplichte software. Het was gezellig, nog even en bon afgeschooid van Jan Willem Jongedijk (uitzoeken op het hok, die is voor mij !), onze PC baas. Wim van Dijk heeft een duif voor de voorselectie van de Olympiade in de standaard klasse, hopelijk komt hij er volgende week door, dan gaan er 3 duiven van Noordwolde naar Polen.

Op eigen hok gaat het super, de eitjes en of jongen liggen mooi in de schalen, nog geen problemen gelukkig. Op de vraag of we dit jaar wederom geen medicijnen geven aan onze vliegploeg kan ik nog geen antwoord geven. Ik laat het weer over aan Nanne Wolff de dierenarts en vriend uit Hattemerbroek. Wanneer hij het sein rood geeft, geef ik wat door het water of over het voer, is bij de wekelijkse controle het steeds “schoon” ofwel zijn de duiven gezond dan geef ik geen medicatie. Wat heel goed bevallen is vind ik de extra dagen Prange Suppe en de “Beute-Smurrie” op dinsdag en woensdag. Ik ben er van overtuigd dat dit èèn van de successen is geweest op ons hok het afgelopen seizoen 2010.

We zijn nu bezig om kilo verpakkingen te maken van de Beute-Sport en Herstel-Power mengeling die nodig is voor deze Beute-Smurrie. Ik hoop dat het gereed is voor de voorjaarsbeurs in België (19 en 20 februari). Samen met Gunter Prange zoeken we steeds verbeteringen om duiven nog makkelijker te laten trainen, presteren en recupereren.

Tot volgende week dames en heren.

Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk, ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit.

Terug