Columns en artikelen

SEIZOEN 2011 IS BEGONNEN
2-4-2011

We zijn los, het gaat gebeuren. Het seizoen 2011 is losgebarsten of barst dit weekend in ieder geval los. Behalve afdeling 8 want die is anders dan anders en begint pas eind april.

Kunnen we nu niet allemaal op de zelfde datum beginnen? Is dit nu echt te moeilijk voor de afdelingbesturen? Mij maakt het geen reet uit in welk weekend we beginnen, eind maart, eind april, begin mei, mij zal het worst zijn maar iedereen gelijk.

Ik word er zo moedeloos van dat die afdelingsbesturen er niet uit komen, iedereen praat maar voor zich zelf, soms vragen ze hun leden niet eens, ik word er kotsmisselijk van. Nu ook weer dat gedonder met de kiesmannen tegen het NPO bestuur of tegen de voorzitter persoonlijk. Afdeling 2,3,4,5 en 9 stemden tegen de voorzitter, wie blanco stemden weet ik niet, ik hoorde dat afdeling 11 (mijn afdeling voor de NPO voorzitter koos) dus dan blijven 1,6,7,8,10 en 12 over. In èèn of twee van die afdelingen zit dus iemand die helemaal niets weet, geen voor en geen tegen, belachelijk.

Ik ben vorig jaar eens op zo’n NPO vergadering geweest, het is dieptriest wat voor een mensen zich kiesmannen noemen. Er was er èèn die met zijn ogen dicht zat (was zeker moe), er was er één die alleen maar negatief gebral liet horen, er was er één die languit met zijn benen lag en alleen maar hoofdschuddend op ieder woord van het bestuur reageerde en er waren hele nette, goed sprekende en denkende mensen.

De sfeer was verschrikkelijk, in de pauze (vergadering was even geschorst) hoorde je enkelen gewoon samensmeden, hun verhaal op elkaar afstemmen, hun krachten bundelen. Over hoe we de duivensport moeten redden werd niet gesproken, alleen over het “waardeloze plan” van het NPO bestuur en dat ze geen tijd hadden gehad met hun leden te spreken.

Ik als leek, met geen enkele ervaring hoe dan ook in besturen schrok zich dood, moeten deze mensen de duivensport redden? We zijn nu weer 5% van de leden kwijt, en zijn geen meter verder. Ik hoop nu dat die grootbekken tussen de kiesmannen hun verantwoordelijkheid pakken en in het nieuwe bestuur gaan zitten. U heeft nu uw kans, pak hem en doe het anders, dankzij u hebben we nu geen bestuur meer maar straks (omdat U er in zit) een fantastisch bestuur met een jaarlijkse groei van 5% in het leden aantal.

We wachten af. En o ja, maakt u dan ook gelijk even de kansen gelijk voor ieder lid in iedere afdeling, en doe er ook gelijk even een gelijke puntentelling bij. Want fouten maakt u natuurlijk niet. Amen.

Op eigen hok

Hebben we de eerste opleervlucht gehad. Afgelopen zaterdag de 26e maart werden onze duiven gelost in Deventer wat voor mij zo’n 70 kilometer is. Het weer was niet optimaal, beetje regen rondom de losplaats, en donkere luchten onderweg, maar de duiven kwamen super en waren zo allemaal thuis (geen achterblijvers) Edwin Jacobs en Joep Bodelier uit Apeldoorn waren op bezoek en genoten van de grote aantallen duiven die tegelijk aankwamen (zie foto). De eerste twee wilden er niet gelijk in (Calla en Damon), ze moeten natuurlijk even wennen aan het weduwschap, maar met nog een trainingsvlucht te gaan as zaterdag komt het wat dat betreft wel goed de 9e april.

Edwin Jacobs vond het prachtig dat hij de Superduivin 063 in de handen kon houden, deze 11-jarige duivin slijt haar dagen tussen de jonge duiven maar voelt nog als een jaarling, jammer dat ze niet legt.

De duiven trainen bijzonder goed aan huis, 75 minuten per keer gaat nu goed, de duivinnen willen zelfs nog meer, ik moet ze binnen fluiten anders gaan ze door.
Ook met de jongen (zo’n 100) gaat het super. Tot volgende week, en blijf positief, de kiesmannen zoeken nu een nieuw bestuur en gaan de duivensport redden.

Terug