Columns en artikelen

OUDJAARSDAG
31-12-2015

Goedemorgen iedereen,

Wat kan een mens zich ziek voelen, gisteren begonnen met zo nu en dan klapperkoorts, gisteravond onder twee dekbedden liggen rillen van de koorts. Als ik een duif was, moest ik nu oppassen hahaha. Misschien overwerkt? of misschien door het lijnen wat ik altijd extreem doe, of een samenloop van die twee, weinig eten en veel uren maken . Hoe dan ook, het jaar eindigde anders dan ik gedacht had.

Vanmorgen eerst maar eens wat uurtjes slaap extra gepakt.                                                                                                    En de duiven net weer in bad gedaan. Clean Balance door het drinkwater, en binnen 10 minuten weer binnen, brrrrrr

Gisteravond laat toch maareven de twee stamkaarten van de zusjes Idsje & Ibeltsje in het engels over gezet en in compuclub ingevoerd. Deze twee geweldige duivinnen zijn directe kinderen van de bekende Buddy van Joh. en Marcel Postma uit Zwaagwesteinde. In de hand zijn het een 8,5 en een 8+ en dat voor late jongen met maar 1 pen gestoten. Geweldige duiven, spieren als een pink dik, en een mega korte arm wat je tegenwoordig bij alle toppers ziet. En een stuitje.....als een blok beton, tja ik zeg het wel vaker, topduiven hebben ok een goede stuit wanneer ze heel jong zijn.

In de stamkaart van de zusjes vinden we Wal Zoontjes ( Schaerlaeckens), bas en Gerard Verkerk, Gunter Prange, Pieter Veenstra, Johnny Boy( Geert Munnik), en de twee superkoppels van Arie Dijkstra Leonardo x Tinkelbel en Neo x Lichte 08. Dus wederom een opeenstapeling van super-genen. En voor de kenners, ja, ook de ouders van Buddy zijn weer een plus x min oog, en ja de kweekduivin heeft een baardje, en ja ze zijn 8,5.

Buddy was asduif van de afdeling in 2015 maar als jaarling ook al Asduif van de club op de Vitesse en 2e in de CCG

Heb met vader en zoon Postma afgesproken dat er dit jaar ook kinderen van het koppel ( ouders Buddy) naar Wilhelminaoord komen, en Buddy zelf....die wilden ze niet verkopen, en als ze hem verkopen moet Bas Verkerk maar eens bellen( Tip Bas).

Terug