Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 17 juni 2017

17-6-2017

Goedendag iedereen,

Gisteravond tijdens het inmanden keek ik op mijn weer-app.... tot 12.00 uur in Wilhelminaoord zwaar bewolkt, ik hoop dat het alleen hier is. Maar vanmorgen las ik al op de site van Friesland 96, nader bericht 09.30 uur, met straks gaat de bewolking breken en gaan we lossen, later werd het nader bericht 11.00 uur. Maar we gaan er gewoon van uit dat ze gelost gaan worden( nu 10.00 uur precies). Gaat wederom een spannende dag worden.

310 duiven in Noordwolde waarvan 30 van ons die er goed opstonden, de man achter de ringentang....we gebruiken nog steeds dat woord hè , vond mijn duivinnen wat licht. We zullen zien hoe het gaat.

Ze waren van de week erg druk, wilden minder vliegen, maar wilden het hok van de doffers binnen... misschien niet goed dat ze minder wilden vliegen? of juist heel goed dat ze zo,n trek hadden om het hok binnen te komen? ook hier afwachten.

De doffers waren net als vorige week net vlinders, vielen op het dak en zodra ik mijn kop buiten het raam stak knalden ze weer weg. Ze lijken erg gezond.

Vanmorgen een berichtje van een nationale topspeler uit Belgie, een bekende Pipa man ook. Hij gebruikte nu drie jaar mijn producten, had het nog nooit vertelt, maar zei: sinds ik uw producten inzet zit er geen maat op mijn prestaties... Toch weer mooi om te horen, Hij gebruikte LTW, OLYMPIC MG MIX, ELECTROBOOST en LECITHINIE OLIE en sinds vorig jaar ook de COLICONTROL bij de jongen. Dat je ook goede duiven en inzet moet hebben... dat lijkt me duidelijk. Ik bleek ook sinds enkele jaren zijn duiven te selecteren.... gaf ze mee aan een andere liefhebber.. ook een manier, was blij dat hij nu open naar mij toe was.

Later meer, eerst maar even de duiven los.

Zorg dat uw jongen trainen ! , schone luchtwegen, geelvrij etc  Hou ze in de gaten, laat ze zo nu en dan controleren door een goede duiven arts, en gebruik BEUTE DUIVEN-PRODUCTEN, de jongen zijn uw toekomst

Terug