Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 18E
18-6-2017

Goedemorgen iedereen, gisteren 2315 kijkers op deze site

Gisteren 21 prijzen van 30 duiven in de afdeling, dus een prima uitslag, vooral voor een tussen vlucht ( tussen de eendaagse fondvluchten in), nu van de week weer poetsen voor het volgende weekend. De duiven waren zo thuis gisteren, ik denk niet dat er in Friesland veel duiven weg waren, wel hoorde ik weer van extreme dorst( twee weken geleden op chimay ook), misschien in de toekomst toch eens denken aan donderdag avond inmanden, rust en tijd voor de duiven, meer tijd voor water pauze. Ik ben voorstander van twee nachten mand, ook op een midfondvlucht. Maar ja dat zeg ik al twintig jaar.

Vorige week op de eendaagse fond moesten er 28 in de mand, maar er waren inzet lokalen die maar 25 in de mand gedaan hadden.. die hebben dus meer ruimte gehad dan de anderen, niet goed toch? we willen toch gelijke kansen?

En er waren  inzet lokalen die niet aan 3 volle manden kwamen, ik begrijp dat die dus aanstaande donderdag moeten aanvoeren naar verzamelpunten. Of dat goed of slecht is? , wat het extra kost om ze overal te halen? ik bemoei me er niet mee, wel vind ik afspraken zijn afspraken, dus ons er wel aan houden.

Gisteren St. Vincent, ruim 1100 km, ik speel het niet, maar wel erg leuk en spannend om te volgen, sommigen pakken als een trein en anderen pakken niets, gewoon geen duif thuis of pakken veel minder dan ze in de winter verwachten. Ik zag wel dat het erg weinig duiven waren hier in de afdeling, in principe erg weinig ten opzichte van het aantal invliegduiven waarover men praat, ik zou met zoveel invliegduiven voor de marathon toch 2 a 3.000 duiven verwachten in plaats van een paar honderd.

Vanmorgen wel weer veel mailtjes en andere berichtjes van BEUTE PRODUCTEN GEBRUIKERS, altijd prachtig om die te krijgen, mooie series en vroege duiven op St. Vincent, veel liefhebbers die de CAPSULES ook gebruiken. (Herstel Power Capsule), vroeger werden ze gebruikt na de vluchten vandaar de naam, maar de marathin spelers geven ze steeds meer 1 a 2 stuks voor het inmanden en zien echt verschil ! dus we zijn weer een stukje verder in de puzzel.

COLICONTROL hou het bij de hand voor uw jongen..... niet binnen willen komen, dunne mest, braken etc , gelijk over het voer en door het water, niet wachten maar doen.

Terug