Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 21 JUNI
21-6-2017

Goedendag

update 10.25 uur: De jongen even weg gehad, kleine stapjes nog, oosten wind, helder blauw 5,6 km. Los 09.25, aankomst 09.45 uur, twintig minuten over nog geen 6 km.... is niet zo snel, maar wel weer ervaring.

De langste dag vandaag, 21 Juni 2017, na vandaag steeds een beetje korter( qua licht uren). Voor veel liefhebbers vandaag de dag dat met bijlichten van de jongen gaat beginnen. De lampen gaan aan om 05.00 uur en weer uit om 23.00 uur. Of het allemaal moet en of goed is voor de duiven daar kijken we niet naar. Op onze hokken zijn we echt mensen die met lampen werken, maar op dit ogenblik er nog steeds niet uit of ik het ga doen met de jongen ik sta nog in twijfel ( 70/30%)

U hebt kunnen zien op tv...maar natuurlijk ook in de natuur dat het extreem droog is, ook erg droog op de hokken...en mega droog in het systeem van de duiven... dus zorg voor regelmatig ELECTROBOOST door het water !!! en druppel de duiven eens wat vaker in de oogjes en de neus, droog snot zorgt dat duiven minder snel thuis komen !!

En gooi ook eens de waterbak gewoon om in het hok of zet het bad lekker IN HET HOK in plaats van buiten. As zaterdag zullen duiven van liefhebbers dier er niet aan gedacht hebben het aanzienlijk moeilijker krijgen .

Dus Vandaag nog LTW in het water en donderdag en vrijdag ELECTROBOOST door het water en druppel de duiven een keer extra in de oogjes

Later meer eerst koffie ( PS gister een leuk mailtje van Maarten Hakvoort van Urk) : Dit jaar toch weer begonnen met Beute producten, en het gaat gelijk weer stukken beter, nu weet ik het zeker, niet meer zonder....

Terug