Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 25 juni 2017

25-6-2017

Goedemorgen iedereen,

update 12.38 uur. Inge 15-517 speelt vandaag de eerste prijs, haar vader is Hellraid uit Edgar van Richard van der Horst. Moeder van Hellraid is Firewall de 8e NPO chateaouroux en dochter DAMON x Daisy....en Daisy weer dochter Vechtmachine. Moeder van Inge is Hazel van Eddy de Jong. Ik moet eerlijk zeggen.... Inge was ook aan haar laatste kans toe, twee prijsjes op 9 keer zetten, vrijdag bij een andere doffer gezet, in een andere bak... laten uitvliegen samen met haar nieuwe doffer....BOEM EERSTE PRIJS. Leuk voor mij, de B ploeg voor de jongens in de club met hun gehele A ploeg.

Gisteren mijn moeder op bezoek gehad vanuit het verpleegtehuis, ze wilde graag twee vluchten zien..... weken van te voren in de planning... geen vluchten. Jammer.

Om 16.00 haar weer terug gebracht en ik gelijk door naar Aardenburg, een mega bestelling voor Group Lataire met Beute producten. Daar aangekomen was JP niet thuis, hij was bij Frederik Leliaart twee straten verder om de duiven van Pau te zien komen. Ik heb de 4e en 5e duif van 6 mee nog zien komen zelfs, er was niks aan te zien, konden zo weer mee( toch bijna 1000 km of zo) Een geweldige ervaring weer, de tuin vol met gasten, familie, de grote baas van Lataire was er zelfs. En ongelofelijk de zoon van Frederik was gewoon voor de hokken aan het voetballen en op zijn zijn spring kussen bezig, de thuiskomende duiven keken er niet eens naar. Opeens komt er een duif hoog aan zetten, en Frederik zegt, dat is de schommel....die gaat eerst op de schommel voor hij in het hok gaat..... camera draaide ,duif komt er aan...vliegt naar de schommel, draaide zich om en vliegt naar de klep.... geweldig om te zien.

Alle duiven mogen zien, geweldige duiven( vooral de kleine blauwe), bedankt. Nog even over herstellen gehad, Barcelona en Herstel Power capsules.

Toen weer naar huis..... tegen 02.00 uur aangekomen , was me het dagje wel.

Vanmorgen tot mijn schrik.... duiven gelost in Mantes La Jolie, ten westen van Parijs, en de korte vlucht naar Vuren... de eendaagse fond duidelijk uit de lijn weer. IK BEN BLIJ DAT ZE LOS ZIJN EN DAT WE EEN MOOIE AFSTAND HEBBEN, maar de losplaats.. lang niet zo mooi en gunstig als gisteren Lorris voor mij, maar ja, ff afwachten. Eerst maar blij zijn dat ze los zijn.

Mantes is 530 km voor mijn 16 duifjes. Ik wens iedereen een mooie vlucht dag, al is het op zondag

Maar eerst de 16 van Vuren( ook uit de lijn eigenlijk).... 16 mee op de vitesse, omdat moeders kwam kijken... nu had ik ze liever allemaal op de fond gehad.

 

Terug