Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 27 juni 2017

27-6-2017

Goedemorgen iedereen,

Gisteren naar GPS geweest, TEAM GPS ELSHOUT, een geweldige ervaring, ik heb daar alle jonge duiven mogen bekijken, volgende week vrijdag is het verslag te vinden in het spoor der kampioenen.

Nog even nagenoten van de 7e TT het afgelopen weekend op de eendaagse fond, en de onverwachte eerste prijs op de Vitesse ( vanuit Vuren).

Ook vandaag en morgen weer drukke dagen hier, druk in de duivensport, vanavond en morgenavond naar liefhebbers voor hulp, ondersteuning en begeleiding

De aanvragen om te selecteren stromen weer binnen, we zijn al aan het plannen voor na de vluchten zelfs. Ook steeds meer liefhebbers reeds voor de jonge duiven vluchten( ook erg leuk om te doen en te volgen).

Deze week minder warm weer, let op kopziekten, misschien morgen of donderdag een keer goed om een dag te kuren met antibiotica...( een dag WN, Orni Speciaal of Belga-Tai of zo).... als dan de laatste vluchten het weer mooi en warmer gaat worden hebben ze net wat meer lucht.

En even een tip, let bij uw eendaagse fondduiven op de armpjes in de vleugel.... hoe korter deze zijn hoe langer een duif kan vliegen zonder problemen( langer qua uren). Ik zie het iedere week weer, de duiven die 8/12 uurtjes of soms zelfs langer achter elkaar vliegen en vroeg thuis komen hebben de armpjes het kortst.

Terug