Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 3 juli 2017

3-7-2017

Goedemorgen

update 13.30 uur. de jongen los gelaten op een afstand van 9.7 km om 10.48 uur, de laatsen kwamen net om 13.15 uur.... ppppffffff :) :)

as zaterdag gaat het gebeuren, we gaan hier voor de 1e NPO GIEN ( Gien ten zuid-oosten van Orleans), natuurlijk gaan we er iedere npo vlucht voor.... maar nu ik meer tijd heb, probeer ik een tandje bij te zetten. Natuurlijk mis ik al die goede duiven die nu op de kweek zitten sinds afgelopen September, maar met de jonge ploeg probeer ik het as zaterdag op Gien......

Ja dat klinkt opgewekt toch? ben ik ook, zit heel goed in mijn vel, en volgens kenners merken de duiven dat ook, ik las eens een prachtig stuk over Gerard Koopman en zijn gedachte daar over. Toen kwam me ook gelijk het gesprek met de heer Garritsen van Garvo naar boven...duiven voelen je, ze lezen je... en ik denk, het is waar.  Ik ga nu fluitend naar mijn duiven toe, praat meer met ze, en aan de toon van je stem schijnen ze te horen "dat het goed zit"...of juist niet.

In ieder geval, nu op maandag de 3e ben ik super in mijn sas, en hoop dat als het waar is mijn duiven dat ook voelen ;)

De duivinnen zijn nu buiten, straks de doffers en de jongen even weg voor een klein lapvluchtje.

Ik was gisteren een duivin kwijt....... zat nog in het motivatie bakje bij haar doffer van zaterdag avond...... oooooohhhhhh , die is vast kwaad op me, haar doffer ook denk ik hahaha

Vandaag LTW door het water en Olympic MG MIX over het voer( beide maatijden).

ik hoorde van Frederik Dekker dat hij bij de oude duiven nu op zaterdag en zondag colicontrol over het voer deed... en iedere keer Teletekst... het zou toch niet.. Top Gebroeders. ik zei het drie jaar geleden hè , de nationale top is straks voor jullie...en het lijkt er al aardig op.

later meer

 

Terug