Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 4 juli 2017

4-7-2017

Goedendag iedereen,

De ouden vlogen best vanmorgen, na een uur heb ik ze maar naar binnen geroepen want de jongen moesten nog weg. De jongen losgelaten aan de A28 bij afslag Ommen, dit zal zo,n 35 km zijn door de lucht.

Ook deze keer deden de jongen er weer lang over, na een uur was er nog niets, tegen 12.00 uur kwam de eerste, een minuut of tien later gevolgt door een koppel, de laatste 10 kwamen wederom allemaal stuk voor stuk. net nog èèn zelfs( 15.15 uur). Waarschijnlijk als ik ze in de ochrend eerst laat trainen, en dan weg breng dat ze sneller huiswaards keren.

De ouden( weduwnaars en de weduwduivinnen) hebben wederom LTW in het water( steeds op maandag, dinsdag en woensdag), ook de jongen zitten nu op dat schema.

Morgen woensdag de 5e Juli krijgen de ouden de BEUTE-Smurrie van kaas, pinda,s, snoepzaad, Olympic MG Mix en Lecithine olie, en dit tussen de middag ( tussen 12/13.00 uur).

De jonge duiven gaan ook morgen en donderdag de mand in, vrijdag gaan ze in principe mee met de vrachtwagen van de afdfeling.

Vanmorgen wederom een vraag om duiven te selecteren van een kampioen, op de vraag: kun je dat zelf niet? , nee, ik heb er veel te veel, en jij pakt overal de goeden er uit, dus ik laat het aan jou over. Toch weer mooi.

Heeft u problemen met het selecteren van uw duiven? stuur gerust een mailtje.

Groetjes... ps de ouden gaan er vandaag wederom twee maal uit, dus van 16/17 en van 17/18.00 uur.

Terug