Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG VAN GIEN
8-7-2017

Goedemorgen iedereen,

update 18.20 uur pittig vluchtje, onze eerste getekende onze eerste duif, Hibiki , de eerste 10 komen vlot daarna gaat het traag, na de 14e duif staat het stil nu. Bij de 1e 50 NPO denk ik, maar had graag vroeger willen zitten, Wim van Dijk onze clubgenoot pakte waarschijnlijk de 1e NPO, knap werk. wij 3e in de club en 3 of 4 bij de eerste 10 denk ik

Met de jongen ging het goed, stuk voor stuk dat wel maar nu op twee na alles thuis. Pas laat los, 13.30 uur, en dat vooris voor jonge duiven de eerste vlucht laat, 20 uur in de mand.

_____________________________________

de duiven van Friesland zijn gelost om 07.30 uur op een afstand van 626 km voor onze duiven. We hebben er 30 mee, het zal wanneer de duiven 1100 mpm vliegen 17.00 uur worden, dus 9,5 uur vliegen. Kan best een half uurtje eerder of later worden hoor op zo,n afstand. Veel duiven kunnen deze aantallenuren niet volhouden, sommigen gaan zelfs aan de grond voor minuten tot uren, de besten vliegen in 1 stuk door en drinken water onderweg tijdens het vliegen.

De jongen staan in Deventer dat is maar 70 km, maar dat kon wel eens na 11.00 uur gaan worden, al is het hier plaatselijk nu al prachtig weer( 08.00 uur), dus ze mogen los van mij. In de club gisteren 575 duiven, 23 manden.

Het zal een lange duiven dag worden, alles staat reeds gereed, vandaag Olympic MG Mix over het voer met Colicontrol, ze komen moe thuis, gelijk over het voer dus, met colicontrol omdat ik het ook bij de jongen inzet. Door het water zit Electroboost en Clean Balance, de èèn om te herstellen de andere om te zuiveren.

Later meer

Terug