Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 9E
9-7-2017

Goedemorgen iedereen,

Ik had gehoopt op een plaats op Teletekst gisteren, maar het mocht niet zo zijn. een 44e NPO tegen 4.830 duiven en een mooie serie dat wel, maar ik had gewoon 10 minuten eerder willen zitten.

Het was de 1e getekende 14-840 HIBIKI die als eerste arriveerde, ze viel op het dak van het hok, wat ze normaal dit seizoen niet doet...dit keer geen lokker gebruikt, maar het heeft even wat tijd gekost, de 2e tot en met de 20e duif van 30 mee vielen allemaal zonder enige problemen op de klep.

In de club speelde Hibiki na twee weken geleden een 7e Teletekst en 2e in de club nu een 3e. Clubgenoot Wim van Dijk pakte de 1e NPO.

De jongen waren mee naar Deventer en dat is 70 km, ze werden erg laat gelost, pas om 13.30 of 13.45 uur, maar die kwamen heel goed, voordat de eerste oude viel waren de jongen op twee na allemaal thuis, bij ons in de club geen verliezen, dat komt puur omdat we nu niet gezamelijk met Urk gelost werden( Urk, polder, Joure), als dat de eerste keer gedaan word zijn hier in de omgeving altijd grote verliezen.

vanmorgen de ouden, jongen en kwekers weer in bad, ze zijn goed gezond. Op dit ogenblik 09.00 uur moeten er nog 5 ouden komen van de 30, alle goede duiven zijn terug, en zaten eigenlijk ook allemaal van voren, de midfond types waren te laat , en enkelen onder de streep voor de selectie zijn nog weg.... dus een prima selectie vlucht voor eendaagse fond duiven.. In de club dus 3,6,8 en 10

op naar volgende week, ps de duivinnen zijn nog geen week thuis geweest, ook op alle dagfondvluchten dus( 4)

Terug