Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 15 juli 2017

15-7-2017

Goedemorgen iedereen,

De duiven te Morlincourt zijn gelost om 07.15 uur met een afstand voor ons van 427 km, we hebben er 10 mee, 7 duivinnen en dus 3 doffers.

De jonge duiven worden gelost te Duiven( ten oosten van Arnhem) om 08.30 uur met een afstand van 99 km , hier hebben we een ploeg van 30 stuks mee.

In de club pv de vredesduif waren voor Morlincourt zo,n 135 stuks en voor Duiven ruim 700 jongen plus wat ouden, totaal 755 stuks.

Op dit ogenblik 08.25 uur is het hier prachtig weer, maar dat is het al uren. Ik zag dat Orange ook gelost was, dat had ik niet verwacht, ik begreep gister in de club dat daar een Mistral was of zou komen.

Gisteren nog even discussie met enkele fond mannen over de weergaloze prestaties van Team Koopman op de marathon vluchten dit jaar, ik zei dat het geweldig was, en enkelen van die fond mannen dachten daar anders over..... kunnen die geen uitslagen lezen?? hahaha , ik zal vandaag de uitslagen van hem uitprinten en naast onze NIC uitslagen leggen. We kunnen toch gewoon eerlijk toegeven dat hun resultaten dit en vorig jaar met vooral de rode lijn geweldig is, of is dat moeilijk? Ja, maar die en die had een duif voor hem, en hij heeft een heel team om zich heen, en...... JA dat klopt allemaal, maar kijk nu gewoon naar de uitslagen en naar die rooie lijn.... ( Bullens) dan kun je alleen zeggen, zonder enige discussie geweldig.

Die topduif van de heer Hak met twee keer de 1e NPO, kun je toch ook gewoon zeggen : GEWELDIG wat een duif, of de super van Jaap Mazee met 2 x de eerste in de sector? GEWELDIG.

Gisteren de npo winnaar van Wim van Dijk mogen bekijken, de kortste armpjes van zijn hok, met voorsprong 1e NPO Gien, even later nog zo een fijne, ook bijna geen armpjes, is nestzus zegt Wim. Klasse toch.

Tis Moeilijk voor velen om iets aardigs te zeggen, gisteren kreeg ik de jongen door de handen van Joop Schuring uit Steenwijk, ik zeg : Joop , zo goed en zo fijn waren jouw duiven nog nooit, is de waarheid en leuk toch, dus ik zeg het. Joop, je jongen waren nog nooit zo mooi en goed van bouw.

Bij thuiskomst hier CLEAN BALANCE door het water met ELECTROBOOST. De ouden hebben straks OLYMPIC MG mix over het voer met LECITHINE olie en krijgen vanavond een HERSTEL POWER CAPSULE. De Jongen krijgen ook OLYMPIC MG MIX over het voor maar aangeplakt met COLICONTROL en dan doe ik 5/7 ml per kilo voer, om de MG te kunnen aanplakken, dus ruim meer dan dat op het flesje staat

Misschien krijgen de oude duiven vanavond een BELGA MAGIX maar dat weet ik pas na de vlucht en het resultaat.

Terug